Vin(gligt)

2009-04-16
22:12:58

Veckans vin - Trapiche Malbec Viña Fausto Orellana 2005
Argentinskt vin av druvan Malbec. Trapiche  Malbec Viña Fausto Orellana 2005 Mendoza

Trapiche Malbec Viña Fausto Orellana 2005. När jag för en tid sedan fick en inbjudan till argentinsk vinprovning på Hotell Hilton Slussen från Argentinas ambasad blev jag genast nyfiken på att prova viner från Argentina. Jag tog en tur på Systembolaget för att botanisera bland viner från landet mest känt för kaos och fotboll. Jag insåg rätt snabbt att jag snöat in duktigt på Alamos Malbec och faktiskt inte tagit del av så många fler viner. Alamos Malbec är fortfarande en favorit bland vinerna under 100-lappen, men det skulle vara lite väl enkelspårigt att köpa hem det även nu. Valet föll på Trapiche Malbec Viña Fausto Orellana 2005 för 245 kronor.

Bakom vinet står producenten Bodegas Trapiche. Vinet består till 100 % av Malbec och kommer från vingården La Consulta i San Carlos, Mendoza. La Consulta ligger på hela 990 meter ovan havsytan. Druvorna plockas och selekteras för hand. Gosse om jag är nyfiken på vinet av Systembolaget smakmässigt beskrivs som ett mycket friskt, fruktigt vin med rostad fatkaraktär, inslag av plommon, svarta vinbär, viol, mynta, kaffe och mörk choklad.

Med Alamos Malbecs förföriska toner av blandannat lakrits ekandes i huvudet är mina förväntningar på detta vin skyhöga. Jag tänker dricka vinet inom en snar framtid. Då kommer jag lämna en fullgod bedömning av vinet....
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: