Vin(gligt)

2012-10-01
22:30:00

Ölands Skördefest - en ny typ av vår

Här på Öland börjar en ny typ av vår sista veckan av September.Ön fylls till bredden och det sjuder av liv när Ölands Skördefest brakar loss i dagarna fyra. Nu är Skördefesthelgen förbi för denna gång, en helg som kommer eka i huvudet under en lång tid framöver.

Det här har etsats fast hårdast på näthinnan under denna upplaga av Ölands Skördefest.

Ateljé Slagerstad där Erling Fredriksson huserar. Hans tavlor är av modell briljant och det finns inslag av humor. Missa inte heller Dass galleriet

Carlas Café en kohage från Östersjön beläget i Näsby är en riktig pärla. Ett charmigt café, pub och restaurang i en lada som är ett måste. Maten är bra, fikat likaså och ölsortimentet är svindlande. Södvik Säsong signerat Ängö Kvartersbryggeri serveras på glas bland annat under vårt besök på konstnatten.

Ottenby Kungsgård är ett genomtänkt galleri med något för alla. I år briljerade skulptören Jonas Högström med sina genomtänkta namn på sina verk och vackra skulpturer.

Kastlösa är en by som sjuder av liv och här finns det massor att ta del av, själv gör jag gärna ett besök i glashyttan

Oldergården i Triberga är ett mysigt kryp in med ljusshower, fotoutställningar och fantastiska glasföremål. Ett måste under konstnatten.

Ölandschoklad mitt närmaste fik, har för andra året i rad levererat praliner till nobelfestens efterfest. Deras getostpralin är magisk.

Norrgården i Ventlinge är gårdsbutiken med matmarknad i världsklass. I år med en tavla av 6000 lökar

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: