Vin(gligt)

2012-04-28
16:41:16

Barometern my way, vin & blogg-tips

 

I dagens bilaga Bonus Weekend till Tidningen Barometern så uppmärksammades jag och bloggen. Dock blev mina svar på frågorna i några fall rejält nedkortade, speciellt när det gällde tips om bloggar och vilket vin jag skulle föreslå till kvällens grillning.

Vintips inför helgens grillmiddag blev i tidningen nedkortat till "Då blir det något italienskt,
Amarone funkar bra till allt". Det jag egentligen skrev i mitt svar var...

...Tonerna av Billie the vision and the dancers blandat med Fun, möjligtvis Dylan eller Den svenska björnstammen kommer att eka ut över vår baksida på Öland och Skogsby när det om vädret tillåter vankas grillning. Om du också går i grilltankar inför helgen så kommer här tips på ett riktigt bra grillvin. Eftersom jag har en förkärlek till Italienska viner blir mitt tips italienskt.

Soprasso Amarone Della Valpolicella, Systembolagets billigaste Amarone som trots sina ringa pengar levererar förföriska och galanta kryddiga eldiga toner spetsade med kanel och lakrits. Detta vin strax under 140 kronor är perfekt till säsongens första grillkväll.

Vidare kom enbart länkarna till de bloggar jag rekommenderade med i tidningen, bortklippt var vad bloggarna handlade om och varför jag läste dessa, Så här följer mina bloggtips i i sin fulla version...

...The Brand-Man, Micco om marknadsföring och varumärkenwww.micco.se är en briljant blogg om marknadsföring. Stillar mitt behov av att hänga med på marknadsföringsfronten.

Dagens Lokaltidningsbesvikelse, En blogg tillägnad alla besvikna människor som finns ute i vårt avlånga land och har behovet att påtala det för oss andra genom lokala media.  http://www.lokaltidningsbesvikelse.blogspot.se/

Marcus Birro krönikör på FotbollsExpressen bloggar passionerat om europeisk toppfotboll, Serie A och Kärleken. Som genuint fan av fotbollslaget Roma så delar jag Birros passion av italiensk fotboll. Birro har en förmåga att få spelet fotboll att vara sällsamt vackert. www.bloggar.expressen.se/birro/

Sist men inte minst är mina intressen...Vin, vänner, golf och livet

2012-04-17
18:10:00

Serie A , ja vinet alltså och därför inte ett ord om Zlatan

Zuccardi [Serie A] Bonarda 2009. Vinet i hyllan "viner upp till 90 kronor" på Systembolaget andas till namnet mer fotboll för mig än vin, eftersom jag håller på Roma och följer med Serie A relativt bra. Där och då spinner mina tankar loss på att det måste vara en vinmakare som med sitt vin vill hylla den italienska fotbollen och dess liga.

När jag googlar vinet förväntar jag mig läsa om hur vinmakaren hänförts av fotbollsstjärnor som som passerat revy; Hur Totti och Del Piero mfl. är en del av livet. Hur vinmakaren med hjälp av storytelling, en historia säljer sitt vinmärke och ger mig bakgrunden till varför Serie A?.Men något sådant finner jag inte när jag googlar . Står inte en rad om varför vinet heter Serie A. Vinmakararna, familjen Zuccardi från Argentina har dock italiensk påbrå, men om det är förklaringen till namnet på vinet låter jag vara osagt.

Zuccardi [Serie A] Bonarda 2009 kostar 89 kronor på Systembolaget och är framställt i Argentina på druvan Bonardi. Till en början har jag svårt för vinet då det är en ton i smaken som stör. När temperaturen på vinet stigit växer smaken något och framhäver toner av lakrits, viol och blåbär. Inte det bästa jag druckit för 89 kronor men ej heller det sämsta, men till revben och plockmat är det helt okej. För att fortsätta på fotbollsspåret och beskriva smakupplevelsen med en fotbollsliknelse. Vinet krigar i botten av ligan, till en början ser det ut som man parkerat i bottenträsket men när säsongen lider mot sitt slut lyckas man överträffa sig själv med att kriga sig över sträcket för att åka ut samt slippa kvala...


 

2012-04-14
17:05:08

Tankar från en solig baksida

I den där staden det drömdes om i tonåren skriker folk i detta nu ut att det snöar på ett "tycka synd om sig aktigt vis", medan jag och min fru sitter i solen vid vårt hus i Skogsby, Färjestaden Öland eller Kalmar Östra om man så vill. Vi lever vår dröm och bygger på nya. Livet ter sig tvärtemot de låttexter som allt som oftast ger rysningar från Lars Winnerbäck. I'm a Happy Man, ja jag skulle nog kunna citera hela låten signerad Iggy Pop men jag besparar er det.

Som sagt i ungdomen innan Nybro byttes mot Kalmar lutade det åt att jag som många andra efter universitet och högskola skulle sitta på en uteservering på Kungsholmen, skåla, utbringa det är rock att bo Stockholm. Men någonstans mellan Smålandsgatan via Kvarnholmen, ett klassiskt fikahäng på Holmgrens, en promenad ut till brofästet för förfesten innan en vanligt ovanlig kårkväll växte kärleken för Kalmar och en småstad sig allt starkare. Jag har inte ångrar en sekund att det blev så. Detta trotts att tvivlarna hävdat att det inte finns jobb för en marknadsförare i Kalmar med omnejd, att det inte händer något där. Men allting blir vad man gör det till. Kalmar utvecklas i rätt riktning liksom jobb, kärleken ja livet i sin helhet. Nu sitter jag i solen tittar på en klarblå himmel lyssnar till fåglarnas kvitter som fekvent bryts av att min fru vänder blad på sin bok. Livet är briljant. Det är rock att bo i Skogsby Färjestaden ja Östra Kalmar om ni så vill

2012-04-01
20:13:00

Kommer vinet heta "Utan dina andetag"?

Kent, vin

Kent goes wine! Det börjar gå trend i att rock och popband släpper vin med bandnamnet, artistviner. Häromdagen i Livets goda läste jag att turen kommit till Kent. Jocke Berg och de andra bandmedlemmarna kommer att lansera tre olika viner. Läs hela artikeln här. Vinerna signerade Kent ska producenten Tua Rita i Toscana framställa. Min stora fråga är; Kommer något av vinerna heta "Utan dina andetag"?