Vin(gligt)

2007-11-27
23:40:05

En vinbloggares bekännelse.....................
vinstället

Förkärleken till konsten att sparka en boll i ett mål har fått mig att lyfta ögonen från en intervju med en vininköpare på Vin&Sprit. Champion Leauge och drömfotboll på tv. Tack och lov för det. Intervjun fick mig nämligen att tvivla på varför jag i hela världen skriver denna vinblogg. Detta eftersom jag i jämförelse ligger hästvägar efter inköparen som i hemmet hade en vinkällare med 400 flaskor vin. Mitt vinställ däremot liknar mer och mer ett tidningsställ samtidigt som min vinkunskap oftast utnyttjar den kunskap i konsten att dra nytta av mumbo jumbo som marknadsföringstudier på universitetet bidragit till. Men jag skall inte låta mig tryckas ned utan fortsätta att skriva och få utlopp för min kreativitet. Bloggen är som sagt ett forum för mitt vinintresse och ett uttryck för den Anti-jante anda Von Holstein berör i Metro.

Vinet som stoltserar med en plats i vinstället mellan DI weekend och Grape Wine från en svensk vinimportör är en hyllning till Italien. Domini Venite Rocioto Della Valpolicella Classico 2004 because Im wurth it. Hyllningen till italien tar sin början i min förkärlek till konsten att sparka en boll i ett mål. För hade jag varit född fotbollsproffs hade jag varit Fillippo inzaghi. Detta eftersom jag i alla lagsporter jag någonsin prövat på haft samma spelstil som han.

För 142 kronor hjälper Domini Venite Rocioto Della Valpolicella Classico 2004 får du ett vin som är så mycket av det bästa italienska att du förmodligen faller pladask för dess pepprighet och finstämmda smak av körsbär och plommon......................................Därför rekommenderar jag vinet........................

2007-11-19
22:36:46

Vinprovning November -07
Så förvandlades återigen en gråvintrig lördagseftermiddag till en verklighetsflykt. För i samma stund jag går ned för trappen till den stenkällare i Kalmar som andas 1600-tal, känner jag vinden som förflyttar mig bakåt i tiden. Sen som jag är känns det nästan som jag gjort entre på ett medeltidsgille. För på det stora träbordet när jag hastigt står stearinljus som lyser upp det dunkla källarvalvet. Som tur är sitter de bästa av vänner vid bordet och vinet är serverat. På bordet står fyra glas innehållande en klunk av Australien, Italien, Spanien och Sydafrika. Efter ett frenetiskt doftande och smuttande samtidigt som alkoholen gör sig mer och mer påtaglig faller bitarna på plats. Godast denna gång är vinet från Australien och Italien.

  • Planeta Cerasuolo di Vittoria 2006 från italien stoltserar med smak som inte är blyg med att framhålla förföriska toner av jordgubbar, hallon och kola.
  • Taltarni Heathcote Shiraz 2004. Ett fräscht vin med smak av vanilj, lakrits, choklad. Japp skulle kunna fortsätta med Mumbo Jumbo men nog med sådant. Samanfattningsvis var vinet kort och koncist "Gott".
Ett annat vin som också bör nämnas är Farview Pinotage från sydafrika som delar av vårt sällskap hyllade. Jag håller med det är ett riktigt gott vin med tydliga drag av sitt Sydafrikanska ursprung, ja ni vet ett vin som bara skriker rökigt på ett galant sätt

image170

2007-11-13
19:50:23

London

Det sägs att om man är trött på London är man trött på livet. Två dagar har gått sedan storstad blev till småstad, London byttes mot Kalmar och det mantra som ekar i huvudet är I´m alive, I´m alive.


Piccadilly Cirkus, Nothing Hill, Oxfordstreet, Myfair, Hyde Park och Kings cross i all ära, men den här betraktelsen av London styr mot Sheppard´s bush och myshaket Vinbaren Albertine på Wood Lane, detta då det borde vara förbjudet att besöka London utan att leta upp ett sådant ställe.

Vinbaren Albertine har över 150 olika sorters vin på glas och en italiensk Amarone kostar mindre än vad man i Kalmar ger för ett glas husets.... och vilken mysfaktor sedan..............................

Vad hade jag då i glaset denna höstkväll i London.....

Chianti rufina 2005, Fattoria selvpiana Tuscany.  Ett riktigt gott vin, som smakade än bättre på myshaket Albertine

image169
Albertine

2007-11-05
20:40:05

Vin(gligt) goes facebook.....
Vin(gligt), alltså den här bloggen, har blivit en grupp på Facebook i vilken deltagarna i gruppen kan komma med sina bästa vintips och andra funderingar som snuddar vid vin som företeelse. Denna blogg kommer dock även i fortsättningen uppdateras trots att den legat lite i träde nu ett tag.

Vin(gligt)