Vin(gligt)

2014-02-09
11:46:07

Intipalka Tannat 2012


"Följ dina tonårsdrömmar, andas in dom igen gå i samma fotspår genom stan, kommer du ihåg dom än
Slå in porten till Palace, som en John Travolta
inga jävla förpliktelser här över vad du ska och inte ska..." 

Låten Din ungdom ska aldrig dö med det lokala bandet Martin Berglund och Stödorketstern tonar ut och byts mot tv-tittande. Det är lördagkväll och i många hem i vårt avlånga land regerar Melodifestivalen, men inte i vårt. Vi följer istället fascinerat damernas final i Freestyle medan vi äter middag och dricker vin, ett vin som ser dagens ljus i Peru, vilket är spännande då vi aldrig druckit vin från landet tidigare. 

Vin från Peru finns inte i Systembolagets ordinarie sortiment utan vi beställde det som finns i beställningssortimentet eftersom vi blev nyfikna på landet efter rekommendationer från boende i Rio med öländskt påbrå som flackar Sydamerika runt i tjänsten.

Vinet vi dricker är Intipalka Tannat 2012 som tillverkas av Santiago Queirolo i distriktet Valle de Ica i Peru. Detta vin som kostar 91 kronor är en smakexplotion av jordgubb, svarta vinbär och plommon. Det är helt enkelt ett trevligt vin som importeras till Sverige av Sydamerikaviner AB. 

Vinet förstärker min nyfikenhet på Peru som vinland. Synd då att det endast stoltserar 3 Peruanska viner i Systembolagets beställningssortiment när man vill utforska mer.
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: