Vin(gligt)

2012-10-10
18:16:00

#Al Pitcher, #Brancaia Tre, #Ekerum en underbar middag och några sånger

Kvällen som avslutar helgen börjar med en komikers intåg till Mumford and Sons och följs av två timmars konstant skrattande. Skratt orsakat av Al Pitcher som med ett minspel och kroppsspråk likt Mr. Bean gör scenen inne på vackra Kalmar Teater till sin egen. Ett briljant avslut på en superb helg som förutom Al Pitcher kan förkortas ned till Brancaia Tre, Ekerum, en underbar middag och några sånger.

Brancaia Tre 2010: Vinet som bäst beskrivs som ett lyckat Italienskt hopkok av druvorna Sangiovese , Merlot och Cabernet Sauvignon från gårdarna Brancaia i Castellina, Poppi i Radda och Brancaia in Maremma i Morellino di Scansano i Toscana. Vinet "bjussar" på en angenäm smakupplevelse av körsbär, choklad och örter, kostar 139 kronor på Systembolaget.

Ekerum: Svårslaget, här kryper lugnet på en såhär års men inte tystnaden då sommarens sorl bytts ut mot vågornas brus. Trots att jag varit där sedan barnsben slås jag varje gång av hur vackert det är.

En underbar middag: När solen gör ett svandyk ned i Kalmarsund och erhåller 5.0 i poäng av dommarna njuter jag och min fru av Bräserad högrev med senapsås & Södvik Säsong. Maten smälter i munnen och sköljs ned av Södvik Säsong ett öl signerat Ängö Kvartersbryggeri.

Och så några sånger: De senaste dagarna har jag av orsak okänd gått och nynnat på Titanic med Mikael Wiehe medan Petra Marklunds "Händerna mot himmeln" med sin Coldplay-flört sakta smugit sig på mig. Annars är låtarna som förtrollar denna höst: "Broken Crown" med Mumford And Sons, "Love Love Love" med Of Monsters And Men och "Cut The World" med Antony & The Johnsons

End Of Story...

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: