Vin(gligt)

2008-10-27
19:51:44

Varför finns det inte kylskåp på Systembolaget?
Ibland dyker det upp funderingar i huvudet som är omöjliga att släppa, de ligger latent någonstans för att helt plötsligt dyka på en igen när tanken för länge sedan borde vara bortblåst. En sådan fundering i mitt fall har varit, varför det inte finns kylskåp på Systembolaget?

Anitra steen svarar på frågan i en chatt på www.systembolaget.se att kylskåp på Systembolaget lyser med sin frånvaro då de inte vill uppmana till omedelbar konsumtion.

Inte helt nöjd med svaret googlar jag vidare och finner gruppen på Facebook som finns för att få svar på frågan. Inne på gruppens sida har en representant på Systembolagets kundtjänst lämnat följande svar på varför det inte finns kylskåp på Systembolaget, ett svar som jag tar mig friheten att låna

"Märkesneutraliteten är ett absolut krav på Systembolaget. Det gör att vi måste ha möjlighet att kyla alla produkterna i butikerna, då det antagligen skulle ses som en konkurrensfördel bland producenterna, att få sin produkt kyld. Vi skulle inte få plats med alla kylanordningar helt enkelt. Ett annat perspektiv är att kallt öl och kallt vin antagligen skulle öka försäljningen och därmed alkoholskadorna"


Pjue nu slipper denna fundering förhoppningsvis ältas i mitt huvud fler gånger.....
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: