Vin(gligt)

2007-04-24
12:59:37

Alta Tierra
image131

Alta Tierra Carmenère 2005, Alltså ännu ett Carmenèrevin från Chile, varför det känns helt rätt att här briljera med lite historik kring druvan. Druvan Carmenère har sitt ursprung i Bordeaux, varifrån den exporterades under 1800-talet till Chile. Mycket av det man i Chile under 1900-talet trott vara merlot visade sig i slutet av 1990-talet vara Carmenère. Nu sätts åter Alta Tierra Carmenère 2005 i fokus. Tillverkare av detta vin är Viña Falernia som huserar i Valle del Elqui som ligger drykt 45 mil norr om Santiago.

Vinets karaktär...

Klassisk Carmenèrekaraktär även om den gröna paprikan inte är lika framträdande som den kan vara i vissa viner.  Det är ett uttrycksfullt vin som bjuder på fruktig smak med inslag av lakrits, peppar och vinbär.

Vinets betyg...
image130
Himmelskt. Ett gott och bra 89 kronors vin som bjuder på allt det man kan förvänta sig från en Carmenère. Allting finns där; nyanser av grön paprika, peprigheten, Frukten, lakritsen samt vinbären. Nöjer man sig inte utav allting man får när man köper Alta Tierra ja då får du gå upp en division och köpa Ventisquero. Dock står sig Alta Tierra bra i den konkurransen så det blir en stenhård match. Det kan bara ni bedöma själva. Vin(gligt) rekommenderar Alta Tierra

Vin(gligt)
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: