Vin(gligt)

2012-05-05
16:47:47

#Öland, #Vickleby, #BoPensionat, #köttfrossa, #maj2012

Fredag maj med vackert väder. Frun och jag vågar välja bort Kalmar FF - Gais. Istället för att sätta oss i bilen och bilda ringdans med alla andra bilar som kör över bron mot Guldfågeln Arena tar vi cyklarna i riktning söder ut med slutdestination Bo Pensionat i Vickleby. Vi slingrar oss fram på Öländska grusvägar, häpnas över hur vackert det är och glömmer bort att det är en sträcka på 7 kilometer vi avverkat.

Väl framme på Bo Pensionat i Vickleby vankas det 7 olika typer av korv och kött, givetvis närproducerat från Öland som grillmästaren ute i trädgården säljer in med briljant storytelling. Hjort från Ottenby, Get från Haglestad, lamm från Albrunna och nötbringa från Vickleby fullkomligen smälter i munnen. Vi väljer en Argentinsk Malbec i form av Tapiz Reserva Malbec 2008. Ett framfusigt och ungt vin på druvan Malbec med inbjudande förföriska toner av plommon viol och kakao.

Maten, vinet, servicen och atmosfären gör kvällen oförglömlig. Vi cyklar hem sekunder innan solen får tior i betyg för sitt hopp ned i Kalmarsund. Vilken förtrollad kväll

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: