Vin(gligt)

2012-04-17
18:10:00

Serie A , ja vinet alltså och därför inte ett ord om Zlatan

Zuccardi [Serie A] Bonarda 2009. Vinet i hyllan "viner upp till 90 kronor" på Systembolaget andas till namnet mer fotboll för mig än vin, eftersom jag håller på Roma och följer med Serie A relativt bra. Där och då spinner mina tankar loss på att det måste vara en vinmakare som med sitt vin vill hylla den italienska fotbollen och dess liga.

När jag googlar vinet förväntar jag mig läsa om hur vinmakaren hänförts av fotbollsstjärnor som som passerat revy; Hur Totti och Del Piero mfl. är en del av livet. Hur vinmakaren med hjälp av storytelling, en historia säljer sitt vinmärke och ger mig bakgrunden till varför Serie A?.Men något sådant finner jag inte när jag googlar . Står inte en rad om varför vinet heter Serie A. Vinmakararna, familjen Zuccardi från Argentina har dock italiensk påbrå, men om det är förklaringen till namnet på vinet låter jag vara osagt.

Zuccardi [Serie A] Bonarda 2009 kostar 89 kronor på Systembolaget och är framställt i Argentina på druvan Bonardi. Till en början har jag svårt för vinet då det är en ton i smaken som stör. När temperaturen på vinet stigit växer smaken något och framhäver toner av lakrits, viol och blåbär. Inte det bästa jag druckit för 89 kronor men ej heller det sämsta, men till revben och plockmat är det helt okej. För att fortsätta på fotbollsspåret och beskriva smakupplevelsen med en fotbollsliknelse. Vinet krigar i botten av ligan, till en början ser det ut som man parkerat i bottenträsket men när säsongen lider mot sitt slut lyckas man överträffa sig själv med att kriga sig över sträcket för att åka ut samt slippa kvala...


 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: