Vin(gligt)

2011-09-24
18:51:04

Sedan den dagen har vi alltid champagne hemma...

Smått bisarrt har sommarvärmen letat sig upp till våra breddgrader igen trots att det är snudd på Oktober. Utanför gassar solen på klarblå himmel. Med balkongdörren öppen och teven uppvriden för att bilden inte ska smälta bort i solgasset så tittar jag på engelsk fotboll och Liverpool. Stundtals lirar Liverpool boll som på John Barnes tid, men stundtals är fotbollen så kaotisk och i det närmaste "tjongaktig" att jag då och då tittar ut genom fönstret på den klarblå himmelen och minns ett par dagar från sommaren som för evigt kommer att eka som skön musik i mitt huvud.

I tanken förpassar jag mig bakåt i tiden till den där junidagen då jag spontant innan golfrundan lovade att förlova mig med min sambo om spelade så bra att hon nådde de poäng som krävs för officiellt golfhandikapp. Platsen är Halltorps GK på Öland och denna runda visar det sig att min sambo presterar så bra golf att det är dags att prova förlovningsringar.  Framåt kvällning står vi på balkongen och ser solen sjunka ned i Kalmarsund. Vi borde skåla men har varken champagne eller mousserande hemma.  Där och då lovar jag och min sambo oss för att alltid ha champagne eller mousserande hemma ifall fler spontana infall dyker upp. Alexandre Bonnet Grande Réserve Brut för 249 kronor blir den första champagnen vi ställer i skåpet i väntan på nästa spontana infall värt att fira. Att det blev Alexandre berodde främst på priset för att gradera oss mot att det här med att alltid ha champagne hemma för spontana infall inte skulle bli någon överdriven dyr historia.

Tillbaka framför teven denna fantastiska höstdag och nutid har matchen mellan Liverpool och Wofes blivit onödigt spännande i slutminuterna då Liverpool slutat leverera fotboll på högsta nivå. Men Liverpool håller undan och så fort matchens slutsignal ljuder så blickar jag ut på klarblå himmel igen. Jag förpassar mig till dagen då jag och min sambo skålar i champagnen vi köpte den där magiska dagen i juni. Det är den 25 Juli och jag och min sambo har gemensamt fattat beslut om att gifta oss. En rungande skål senare har vi beslutat oss för att giftermål ska äga rum mitt i vintern. Alexandre Bonnet Grande Réserve Brut som vi drack när jag och min sambo fattade beslut om giftermål är briljant i all sin enkelhet med en smak av äpple, apelsin och citrus.

Sedan den dagen i somras har vi alltid en flaska champagne eller mousserande vin stående hemma.
Kommentarer:
#1: David

Grattis och ett utmärkt val dessutom av Champagnen :)

2011-10-09 @ 06:50:41
#2: Mikael

Tack!

2011-10-09 @ 12:22:55
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: