Vin(gligt)

2011-10-09
12:08:53

Samba i glaset istället för på fotbollsplanen.

Rio Sol Cabernet Sauvignon Shiraz när inte Zlatan

Fredagskväll och vårt fotbollslag med Zlatan i spetsen springer in på en plaskvåt fotbollsplan på Olympiastadion i Helsingfors som denna kväll kanske mer påminner om en vik där Östersjöns blågröna alger fått fotfäste. Jag förväntar mig att Elm, Ibrahimovic och Elmander ska prestera fotboll på en nivå så att jag ska slippa behöva oroa mig utan bara kan lugnt luta mig tillbaka i soffan och se sambafotboll och ett Sverige som leker bort Finland. Men där och då går något snett. Sambaliret lyser med sin frånvaro, för att väga upp detta häller jag upp samba i glaset.

 

Till middagen serveras Systembolagets enda vin från Brasilien. Rio Sol Cabarnet Sauvignon ser dagens ljus i Brasiliens nordöstra del nämligen i São Francisco Valley. Vinet som kostar. 60 kronor stoltserar med en smak av vinbär och plommon. Det känns mycket friskt ja nästan lite syrligt då eftersmaken smakar som kombinationen fil med socker och kanel som jag åt mycket under barndomen. Lite annorlunda toner i smaken än vad som är vanligt för vin komponerade av druvorna Cabarnet Sauvignon och Shiras.

 

Jag gillar vinet för trots allt är det mer samba i glaset än det är på fotbollsplanen denna fredagskväll. Synd att det inte finns fler viner på Systembolaget från Brasilien, då det skulle vara kul att testa ett annat kanske lite dyrare vin.


Kommentar:
#1: Celia

Oroa dig inte. Det kommer. Kolla Systembolagets beställningslista from slutet av oktober. Brasilianska viner värda att prova. Lycka till!

2011-10-20 @ 15:55:24
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: