Vin(gligt)

2011-10-24
18:09:39

Om Cono Sur Cabernet Sauvignon Carmenere, dagens matlåda deluxe och helgen som varit

Tandläkarväder. En himmel grådaskigt förfärdigad fyller mitt blickfång när jag tittar ut genom fönstret i väntan på att min matlåda deluxe i form av Bräserar oxrullader ska bli varm. De Bräserade oxrulladerna smakar snudd på nästan lika magiskt som under middagen i lördags efter en trevligt hektisk lördag.

En lördag som började med kostymjakt i Kalmar via en belgisk våfla på Ben & Jerry innan matlagning till melodikrysset i efterhand tog vid. Krysset löstes med samma bravur som oxrulladerna förfärdigades. Vinet till middagen blev Cono Sur Cabernet Sauvignon Carmenere vars etikett får en att nynna på en låt av Magnetic Fields med textraden "I'm the luckiest guy on the lower east side, cause I got wheels and you wanna go for a ride", Detta då en cykel pryder vinetiketten.

Vinet som ser dagens ljus i Colchagua Chile kostar 90 kronor och är for de pengarna storslaget. Vinet är en ekologis komposition av
Cabernet Sauvignon & Carmenere med tilltalande uttryck. Men framförallt är det tonerna av basilika i viner som kittlar mina smaklökar.

Efter den utsökta middagen tittar jag och min sambo på Sherlock Holmes innan lördagen brinner upp. Söndagen blir en lugn historia med sport och Tv-serien Skilda Världar. Roma och Kalmar vinner sina matcher och jag är nöjd och belåten.

Så gick en helg ifrån våra liv och kommer aldrig mera åter.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: