Vin(gligt)

2011-10-09
19:23:13

Höstvin & Päronvin

Höstvin & Päronvin från Kiviks Musteri

Lagom till de gulnade löven börjat falla från träden och lagt sig klistrade mot marken fick jag två vinprover från Kiviks Musteri. Två fruktviner vid namn Höstvin och Päronvin. Höstvinet är framställt av Tranbär och Blåbär och Päronvinet precis som det låter av Päron. Vinerna kostar 70 respektive 63 kronor.


Höstvinet var vi på väg att avskriva helt efter första tillfället vi drack vinet. Detta då det föll pladask smakmässigt till den lättare maträtten vi åt samtidigt som det inte tog fart efter maten som sällskapsvin. Andra tillfället vi drack vinet visade sig dock fruktvinet framställt på höstens bär från en bättre sida. Vi drack vinet som en välkomstdrink och då kändes det som ett helt annat vin än när vi drack det första gången. En helt annan smakupplevelse.

 

Päronvinet drack vi till brieost, gräddost och grönmögelost. Det söta vinet gjorde sig galant till de salta ostarna. Ett riktigt bra vin till ost att använda vid sidan om de annars självklara valen av söta viner såsom Sauternes och Tokaj. Kommer garanterat att köpa Päronvinet igen vid nästa tillfälle det vankas ost.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: