Vin(gligt)

2011-10-02
19:41:06

Finskt rosévin, Öländsk getostchoklad och fallande elefanter.

Ölands skördefest har fyllt min helg till bredden. Under dagarna tre har jag frossat i allt som Öland har att erbjuda. Utav allt jag upplevt är det dock tre saker som kommer fylla mina sinnen mer än allt annat för en lång tid framöver och det är Finskt rosévin, Öländsk getostchoklad och fallande elefanter.

 

Det är fredag den 30 september och 22 grader varmt då jag och min sambo anländer till vår stuga på Ekerum,  Stuga 96 på Ekerums Camping, för att sent om side skruva ihop de nya utemöblerna som inhandlades i somras. Efter 1 timmes jobb tar semestern och ledigheten vid på allvar och det har blivit dags att utforska ön. Utsikten från fönstret på Ekerum Golf & Resort under lunchen är som ett konstverk och sätter ribban högt för vad som komma skall.

Konstnatten tar vid och vi styr söder ut på Öland och när solen slukas upp av Kalmarsund och mörkret tar vid har vi både hunnit med att flanera på Eriksöre bygata, som en dag som denna slår Drottninggatan med råge. Vi har fikat på Carlas Café i Näsby, svurit oss hesa över trafiksituationen i Ventlinge, förtrollats av konst som berör på Ottenby kungsgård och skrattat oss genom natten efter att ha tittat på tavlorna med fallande elefanter i Södra Möckleby innan vi ramlar ned i våra sängar i väntan på en briljant lördag.

 

Next stop Ölands choklad i Färjestaden. Bland mängder av förföriska praliner fastnar jag för chokladen som sägs innehålla Öländsk getost. Har du inte smakat just den pralinen så måste du ta ditt förnuft till fånga och köpa den för den är förföriskt god.

Getostchoklad, Ölands Choklad

Den öländska värmen som i helgen nimde om den bästa av sommarens dagar fick oss att köpa ett uppfriskande vin som skulle passa i väntan på en utsökt middag under lördagskvällen.  Av någon anledning föll valet på ett finskt rosévin vid namn Elysée Rosé. Premiär av finsk vin för min del. Vinet för 65 kronor visade sig vara ett briljant fördrinksvin med smak av vinbär, smultron och blodgrapefrukt.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: