Vin(gligt)

2011-05-25
21:44:59

En gnutta rosa...

Let´s have pink. Österrikisk rosé när den är som bäst

 

Bloggtystnad bryts med buller och bång. Denna våren har det varit tokigt tyst här på Vin(gligt) detta då tiden inte direkt räckt till. Men nu när sommaren kommer ska jag visa er bättre dar, jag lovar att hålla bloggen mer uppdaterad.

 

Sommarplågorna har gjort sitt intåg och det sjungs "vill du ligga med mig då" på radion, för bloggens räkning har jag druckit ett par rosévin. Nämligen Åkessons Mont Rose, som jag fick som varuprov från Kivik Musteri, samt Leth's Have Pink Zweigelt Rosé som min sambo kom hem med när jag gav henne fria händer att köpa något spännande från Systembolagets hyllor.

 

Åkessons Mont Rose är upphällt på Tetra vilket gör det till ett utmärkt "ta-med-på-picknick-vin" eftersom man slipper att kriskera glassplitter i picknickkorgen om något går galet. Dock tycker jag det positiva kring vinet slutar där. Vinet som kostar 59 kronor smakar allt för mycket hallonbåtar för min smak. Nu inte sagt att det är något fel på hallonbåtar, men efter ett tag blir smaken trist i vin därför kommer jag inte att välja Åkessons Mont Rose fler gånger den här sommaren.

 

Leth's Have Pink Zweigelt Rosé är ett rosévin från Österrike närmar bestämt distriktet Wagram, som tidigare hette Donauland, är beläget väster om staden Wien, i regionen Niederösterreich. Vinet kostar 79 kronor och är betydligt vassare i smaken än Åkessons då detta rosé stoltserar med en torr ungdomligt smak med toner av vinbär, hallon och blodapelsin. Den smakar således inte bara hallonbåtar vilket den vinner på i längden. Leth´s Have Pink Zweigelt Rosé kommer jag säkerligen dricka fler gånger i sommar även om jag inte är en stor fan av rosé

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: