Vin(gligt)

2011-05-29
23:05:40

Återigen förförd av Chianti Classico

Terreno Riserva 2007, Chiant Classico

 

Rom senhösten 2010. Jag och min sambo har precis anlänt Rom. Packat upp våra saker i hotellrummet vars fönster vetter mot den kullerstenstäckta gränden som tar en från Via del Corso till  Phantenon. Utsvultna efter en lång resdag har vi vandrat i Roms charmiga gränder. Slutligen landat på en uteservering intill Piazza Navona. Där och då förförs min sambo av ett vin från  Chianti till den grad att hon så när som nästan uteslutande dricker viner från Chianti under resten av vår Romvistelse.

 

Väl hemma i Sverige igen upptäcker hon att Chanti inte bara är något som trollband där och då i skenet av de upplysta fontänerna, stadens puls och ljudet av en spontan operaföreställning på torget i Rom.

 

Under vinter och våren fram till skrivandets stund har vi smakat Chianti från 59 kronor och uppåt, senast Terreno Chianti Classico Riserva D.O.C.G 2007 för 139 kronor och återfinns i  Systembolagets beställningssortiment. 

 

Chianti Classico Riserva D.O.C.G 2007 ser dagens ljus på den svenskägd vingården Terreno som ligger i hjärtat av Toscana i Chianti Classico-distriktet. Vinet är en angenäm komposition av druvorna Sangiovese, Canaiolo och Cabernet Sauvignon och vi gillar det från första ton i smaken. Vi jublar av smakexplosionen som mynnar ut i lång eftersmak. En smakexplosion med framfusiga toner av körsbär, plommon, kryddor och kaffe. Tokigt gott!  Ett vin vars etikett dessutom matchar färgen på vår briljanta vinöppnare. Se själva på bilden ovan.

 

Nästa gång vi åker till Italien får det bli en färd till Toscana för att utforska vinerna från Chianti Classico för vi är sålda....

Kommentar:
#1: Heli

Hej!Jag kontaktar dig för att jag finner din blogg mycket intressant och kul. Jag skulle väldigt gärna vilja komma i kontakt med dig angående ett eventuellt samarbete! Hör gärna av dig via email så kan vi prata vidare.Med vänliga hälsningar,

Heli

[email protected]

2011-06-14 @ 08:50:14
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: