2011-03-27
18:21:16
Zvindlande Zinfandel till chipslåda
Efter en heldag vid stugan under vårsolen på Öland kämpades med att riva en altan var vi trots vårens första grillning utsvultna. På menyn inför kvällen stod det chipslåda och till det en Zinfandel från Kalifornien.
Lagom till Earth hour landade vi vid middagsbordet tokigt nyfikna på ett vin vi aldrig smakat och en maträtt vi aldrig tillagat. Chipslåda är precis vad det låter Sourcream and onion chips med fläskfile riven ost och en gräddmjölkstuvning. Inte direkt nyttigt men gott med en känsla av Jansons.
Vi valde det ekologiska vinet Bonterra Zinfandel 2008 som kostar 139 kronor. Ett briljant val skulle det visa sig då vinet stoltserar med svindlande toner av björnbär, plommon, peppar, lakrits och sammetslena vanilj. Vinet var lika galant till maten som att dricka i soffan. Bonterra Zinfandel som ser dagens ljus i Mendocino och är en komposition av 90% Zinfandel och 10% Petit Sirah kommer jag med stor sannolikhet dricka igen och jag ger vinet betyget Himmelsk på vintermometern nedan. Detta då det dök upp nya spännande hintar i smaken såväl vid första smutten i kombination med maten och senare på kvällen då jag och min sambo studerade den klara stjärnhimmelen eftersom allt var nedsläckt under Earth hour.
Bonterra Zinfandel får betyget Himmelskt
Ick! Den där chipslådan lät ju för läskig...men samtidigt frestande att prova. Recept?
Bra sida att få lite tips på goda viner:) Detta vinet som jag länkar till är ett gott nytt serbiskt gourmet vin som jag rekommenderar!
Ha det bra../Paula