Vin(gligt)

2011-03-31
20:35:55

Våffelvin no.1

Ett perfektvin till Våfflor, sylt och glass

Lambrusco Grasparossa di Castelvetro. Det har rusat förbi några dagar sedan våffeldagen. Men bättre sent än aldrig så här kommer mitt tips på det ulitmata vinet till våfflor med glass och hallonsylt som tillbehör. Ja ett tips på ett riktigt våffelvint helt enkelt. 

När det på Våffeldagen serverades våfflor hemma hos mig och min sambo så skulle det givetvis drickas vin. Tankarna vid vinvalet kretsade framåt tillbaka mellan något vitt, något mousserande, ja kanske ett rosé. Hyllorna på Systembolaget botaniserades och som så många gånger förr höll trygghetsnarkomanen inom oss på att ta överhand, dvs att välja ett trygt alternativt, ett vin som  druckits förrut och som vi vet smarkar gott. Men vi stod emot och beträdde outforskat mark, valde något vi aldrig druckit förrut. Något vi inte ångrar för ack så bra det blev.

Vinet vi valde heter Lambrusco Grasparossa di Castelvetro och sållar in bland viner under kategorin mjukt och bärigt rött vin på Systembolaget. Vinet ser dagens ljus i Italien i området Lambrusco som ligger nordväst om Bologna. Det är ett sprudlande ungdomligt fräscht  aningen mousserande rött vin. I smaken briljerar toner av citrus, gräs och sommarbär. Briljant till lättarerätter och en stund i solen.
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: