Vin(gligt)

2011-03-06
20:05:07

Spanish White Guerilla Moscatel - Kvällen då det räckte med att vinet kostade 69 kronor.

Spanish White Guerilla Moscatel, vinet för 69 kronor som var tokigt smutt till Kycklinggryta med kardemumma och palsternackspuré. Ibland behöver inte vin kosta som en biljett för att se Serie A live

 

6 plusgrader och snöfritt landskap, Vinterstudion och omstöpta planer. Städning av förrådet blev till utflykt  under en himmel oskyldigt blå. Timtals senare när utflykten utbyttes mot en lördagskväll kvalitetsstämplad briljant  lades vinet med den charmigt skojfriska etiketten på kylning. Ett vin som jag måste medge valde på grund av den tilltalande etiketten. För på systembolaget letade jag efter vin som skulle bli galant att dricka till receptet från Middagskorgen som något modifierat blev Kycklinggryta med kardemumma och palsternackspuré . Vita Viner i prisklassen 150 kronor - 200 kronor slogs till en början  om att bli det slutliga valet. Men så bang boom där och då fastnade blicken på Spanish White Guerlilla Moscatel, vars etikett fick mig att småle . Ja varför inte våga "gambla" lite och frångå  det vedertagna att dyra viner är bättre än billiga och att  viner under 100 kronor är inget en vinbloggare beblandar sig med. 

Middagen avnjöts medan andra chansen passerade förbi på tvn. Visade sig att svenska folket insett att vi måste skicka låtar som ligger ljusår  närmare briljantpop till Globen än några utav bidragen som gick till finalen direkt, såsom Linda Bengtzing, Eric Saade och Dany.

Kycklinggryta med kardemumma och palsternackspuré var receptet på en fantastisk middag och vinet passade lika bra till maten som Zlatan passar Milan, ja 69 kronorsvinet glänste stundtals med sina flädertoner lika mycket under middagen som svensken gör vid sidan av Cassano.  En kväll som denna behövde vinet ej kosta mer än 69 kronor. Spännande också att dricka en torr Moscatel.Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: