Potatischipslåda med fläskfilé
Fläskfilé i gratängform tillsammans med potatischips som när den är klar blir som en smakrik och kryddad potatisgratäng.
Ingredienser
600 gram fläskfilé400 gram Sour Creme & Onion Chips
tomater
ost
Tunn stuvning
2 msk smör
4 msk mjöl
3 dl grädde
3 dl mjölk
Instruktioner
1. Skär fläskfilén i tunna skivor, krydda med salt och peppar och stek dessa.2. Lägg chipsen i den smorda formen och häll över den tunna stuvningen. (Man kan behöva späda ut stuvningen med mera mjölk.)
3. Placera filéskivorna ovanpå chipsen.
4. Skär tomaterna i skivor och lägg dessa ovanpå filéskivorna.
5. Täck formen med ost och sätt en den i ugnen.
6. Ugn 225 grader i ca 20 minuter.
Receptet är skapat av: Gothus Sum
Receptet och bild är hämtat från appen Koka ihop
Anders Öhman
Tack för ultrasnabb respons på min kommentar!
Nu MÅSTE jag ju testa receptet. Hurrv!
Gick jätte bra med vanliga lätt saltade chips. Jätte gott

2