Vin(gligt)
Chipslåda med fläskfilé - det onyttiga receptet...
För att möta upp dagens kommentar till mitt inlägg Zvindlande Zinfandel, följer här receptet på chipslådan som vi åt till vinet.

Potatischipslåda med fläskfilé

Fläskfilé i gratängform tillsammans med potatischips som när den är klar blir som en smakrik och kryddad potatisgratäng.


Ingredienser

600 gram fläskfilé
400 gram Sour Creme & Onion Chips
tomater
ost

Tunn stuvning
2 msk smör
4 msk mjöl
3 dl grädde
3 dl mjölk

Instruktioner

1. Skär fläskfilén i tunna skivor, krydda med salt och peppar och stek dessa.

2. Lägg chipsen i den smorda formen och häll över den tunna stuvningen. (Man kan behöva späda ut stuvningen med mera mjölk.)

3. Placera filéskivorna ovanpå chipsen.

4. Skär tomaterna i skivor och lägg dessa ovanpå filéskivorna.

5. Täck formen med ost och sätt en den i ugnen.

6. Ugn 225 grader i ca 20 minuter.

Receptet är skapat av: Gothus Sum

Receptet och bild är hämtat från appen Koka ihop
Anders Öhman

Tack för ultrasnabb respons på min kommentar!

Nu MÅSTE jag ju testa receptet. Hurrv!

lotta

Gick jätte bra med vanliga lätt saltade chips. Jätte gott

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress