Vin(gligt)

2011-01-30
14:41:35

Raccolto och White Collar

Så som himlen ser ut en lördag i januari över ett sommarland i vinterskrud  klockan 18 i Januari  strax innan det mörknar och det luktar inbakad kyckling från middagslagningen i köket. Stjärnklara skyar. Sitta-inne-och-mysa-framför-tvn-väder. Vinden härjar fritt över världens största "boulebana" ett tidigare skogsbeklätto mråde som skövlats och blivit grusåker, som nu sakteligen fylls med lyxvillor ned mot vattnet. Trots vinden råder lugnet och det är svårt att tänka sig att denna plats av solen och vindarnas ö Öland om några månader kommer fyllas med folk a´la Stureplan i vår kungliga huvudstad. Det känns långt till sommarens glada dagar, men min sambo och jag gör det bästa av situationen, en filt får sprida sommarvärme.

 

Vår tillvaro fylls med White Collar, deckare modell briljant som dessvärre inte slagit igenom i vårt avlånga land till fullo. Vi glömmer tid och rum och transporteras bort från vår lägenhet till en lägenhet på Manhattan och dras sedan in i händelsen av White Collar på allvar.

 

Den inbakade kycklingen serveras medan vi fortsätter följa gåtorna som Neal Caffrey ska reda ut. Till maten dricker vi Raccolto ett Sicilianskt vin i budgetklassen 89 kronor. Ett vin som visar sig vara en skön komposition av Nero d'Avola och Cabernet sauvignon som bjuder upp tills dans. Vinet är friskt och fruktigt med toner av nypon och lakrits som förgyller vår lugna hemma kväll.  White Collar byts mot softa och charmiga Life Unexpected och det nynnas friskt på Spinn Doctors hitexplosion iform av Two Princes. Kvällen avslutas med skrattkavalkad till I rymden finns inga Känslor.

 

Nu har jag inte tid att skriva mer då bronsmatchen i Handbolls VM stundar.

 

 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: