Vin(gligt)

2010-03-20
08:20:06

Vintips...Våren börjar sakta och röra på sig. Fåglarna som flyttat tillbaka bjuder på sång. Det hoppar och far i vattendragen och här i Kalmar lyser solen igenom molnen på gråblåhimmel och skapar ett magiskt skimmer. Det börjar dofta vår, fräscht ja citron i vartfall om min nystädade lägenhet. Därför faller jag pladask för Citrondoftande lax serverad med potatismos samt gurksallad som återfinns i veckans receptsamling från Middagskorgen.Till det föreslår jag att det dricks en Chardonnay från Frankrike och Chablis. Den jag har valt heter Chablis Domaine de la Boissonneuseoch kostar 155 kronor och är ekologiskt.

Vinet som är ljusgult i färgen sprider en ungdomlig doft i vilken inslag av plommon, äpplen och citrus när kapsylen avlägsnas från flaskan och vinet luftas i glaset. Smaken är mycket frisk med fräscha toner av citrus och äpple. Vinet är aningen smörigt vilket är typiskt för Chardonnay och något som lyfter upplevelsen.

Dock hinner jag inte med att njuta av mitt tips själv då jag ska på upptåg i min barndoms stad, Nybro. Min mor fyller 60 år och förutom en lång fest blir det nog till ett besök i Pukeberg och kanske ett besök i stadens ishall på Söndag nu när "Vikingarna" kvalar uppåt i divisionerna.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: