Vin(gligt)

2010-03-17
21:02:40

Vin(gligt) - svarar på frågor om mat och dryck i Tidningen Barometern
Hur mycket tänker du på vad det kostar när du handlar mat?

Visst är jag prismedveten, men det får aldrig gå ut över matglädjen och kvalitén och inte inskränka på om jag för stunden känner ett sug efter en viss maträtt. Om det gör det har jag märkt tendenser till att man under en promenad efter maten försöker kompensera den trista maten och fikat till kaffet med något gott och det är då som kostnaderna
på riktigt åker iväg.


Ge oss tips på en god välkomstdrink!

Jag och min vän har en tid klurat på en egenkomponerad drink som börjar nå fulländning. En drink vi döpt till En Röd Ranson och som består av 3 cl Jäger, 4 cl rött vin, RedBull och färsk ingefära. En Röd Ranson är riktigt gott så varför inte bjuda på den som välkomstdrink.


Lakrits är trendigt – hur är ditt förhållande till lakrits?

Den här bloggen skapades efter att ett vin med förföriska lakritstoner avsmakades. Vilket säger en hel del om min goda relation till lakrits. Har alltid fallit pladask för lakrits i form av lakritspuck, Shaketuggummi, Lakrisal, djungelvrål och tablettasken Svartakatten. Dock är jag emot när lakrits på något sätt ska ”poppa till något” som i fallet med till exempel Plopp och Mjölkchoklad. I vissa efterrätter kan lakrits hänföra i rätt mängd om det lyckas, men det får aldrig bli för mycket eller bara för att det sägs vara trendig.


Hur ska man få barn att äta mer grönsaker?

Lite svårt att svara på eftersom jag hittills är barnfri. Men jag får improvisera. Först och främst gäller det att vara en god förebild genom att äta rikligt med grönsaker själv. Ett annat sätt är att göra barnen delaktiga både vid handling och när maten lagas, så de kanske kan välja grönsaker själva och inte känner sig påtvingade något. Försök att byta ut de vanliga, fiberfattiga och vattenfyllda grönsakerna mot ovanliga, roliga och färgrika alternativ. Ett spännande sätt att äta grönsaker på är att dippa. Kan ju vara ett sätt att få barn att testa lite nytt.
Smoothies på frukt och grönt kan också vara riktigt gott.

Svaren publiserades i Barometern den 13:e mars
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: