Vin(gligt)

2010-02-14
17:51:32

Havregrynsgröt, kräftsoppa och lite kärlek...

Havregrynsgröt, kräftsoppa och lite kärlek.

Ett till bredden fyllt gym på Friskis i Kalmar strax efter klockan 12 denna söndag vittnar om att folk inte var ute och slirade igår utan satt som klistrade framför Tvn för att få se skidskyttedamerna vinna hem vårt första OS-guld. Något gick dock snett eftersom vårt första guld fortfarande lyser med sin frånvaro. De enda som var ute och slirade igår var de svenska skidskyttedamerna. Eller finns det någon annat uttryck som bättre beskriver vad de sysslade med i spåren i Vancouver då de trots bra skytte tappade tid ute i spåren. Aja bara ta nya tag. För att stödja de svenska OS-deltagarna i jakten på medaljer så har det fattats ett beslut i mitt hem om att det enbart får ätas havregrynsgröt till frukost under OS-veckorna för det äter väl Kalla och Haag?

Nu är det dags för middag värdig en vintrig alla hjärtans dag. Här serveras det kräftsoppa, vad äter ni?

Här följer receptet på kräftsoppan vilket är hopkokad med lite kärlek. Den ska avnjutas nu innan nästa gastkramande avsnitt i dramat med namnet "Jakten efter Sveriges alla OS-medaljer" fortsätter.


Kräftsoppa

3 hg rivna morötter

1 liter vatten

2 fiskbuljongtärningar

1 paket kräftost 400 gram

1 burk kräftstjärtar

1 burk creme fraiche

dill, purjulök och paprika

 

Fräs morötterna i smör, pudra över 2 matskedar mjöl, häll på vatten och buljongtärningarna. Låt koka i 10 minuter. Tillsätt övriga ingredienser och låt puttra en stund, lägg i kräftstjärtarna (inte spadet) och servera gärna med ett vitlöksbröd och ett gott vin.

 

Till detta dricker jag Lunare gewürztraminer 2006. Ett vin som är prissänkt på Systembolaget till 149 kronor. Tänkte till en början rött och då B Boutena, men det får bli vid ett annat tillfälle.


Innan kvällen brinner upp och blir till bredden full av OS så ska jag ha en skön alla <3-dag. All you need is love...

 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: