Vin(gligt)

2010-08-26
00:54:47

Denis Jeandeau Pouilly Fuisse Vielles Vignes - Så gott att det näst intill föll i glömska

Denis Jeandeau poully fuisse Vielles Vignes, Bourgogne

Ljudet av tiden som går har på senare tid bestått av ett underbart skratt, en milslång konversation som aldrig upphör, vågornas brus, en katts jämrande jamande och  sommar i P1. P3 dokumentär, klonkandet av en vettig slagen drive och Kents låt "Utan dina andetag", tillägnad en person som jag fallit pladask för. 


Jag har i ord försökt beskriva ljudet av en underbar sommar, en sommar då bloggandet inte riktigt haft den prioriteringen  som det brukar. Inte för att jag inte druckit vin utan för att äventyren bytts ut mot varandra. Nu såhär när vinden viner utanför i Kalmarnatten är det dags för mig att skriva om ett vin som jag drack tillsammans med kärleken som förgyllt denna sommar. Detta vin dracks någonstans mellan uppstarten av vuvuzelatystadens början och tidpunkten då  tv4 återigen kör klassiker som Fångarna på Fortet och Time-Out. Vinet i fråga var nämligen så gott att jag näst intill höll på att glömma dela med mig av mitt omdöme till er. Mest för att jag inte vill att andra ska upptäcka denna Bourgogne modell briljant som jag nu lämnar mitt omdöme om.


Denis Jeandeau Pouilly Fuisse Vielles Vignes avnjuts innan kvällen fortsätter på en tapasrestaurang i Kalmar. Vinet som till 100% är framställt på Chardonnay är signerat Denis Jeandeau som efter att ha arbetat med vinification i Chile, Schweiz, Rhone dalen och för några år sedan har hittat tillbaka till Bourgogne och nu gör vin under eget namn. Om jag skulle beskriva detta vin med en one-liner skulle denna låta såhär. Vinet är lika smörigt som en Don Juan som formtoppat.  Men det är inte något annat i vinet som får mig att le. Närmare bestämt de honungstoner som vinet stoltserar med, detta är  förföriska med en lättare bris av något som hintar åt kanel. Honungspröda Kalaspuffar tillsammans med fil överstrött med kanel och en gnutta socker är nog den beskrivning jag skulle använt om jag skulle beskriva vinets smak så ett barn förstod. Enda nackdelen med vinet är att det inte finns på Systembolaget och är svårt att få information om på nätet.


När vinet avsmakats beger vi oss ut i Kalmar för en bit mat. Då det är ont om platser på Kalmars uteserveringar väljer vi att äta tapas. Ett riktigt bra val då Mamas and Papas i Kalmar kan sin sak. Kvällen avslutas med en öl på O´learys och plötsligt tar vi ofrivilligt del av dansbandsgalan på Larmtorget.Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: