Vin(gligt)

2009-10-14
23:42:46

Vin(gligt) på Apornas planet

Vin(gligt) på Apornas planet, nu står en bag in box i kylen med namnet Tre AporTog en tur till systembolaget på Kvarnholmen idag efter jobbet, i en stad som bar upp titeln på en av de mest storslagna filmerna för barn som någonsin gjorts "Det susar i säven". Kalmar bjöd på höstlövsdans a´la brutal. Nästan svårt att gå upprätt. Nåväl, att jag gick in på Systembolaget denna onsdag berodde mest på att jag skulle hämta glögg i olika sorter som väntade på mig. Ja en av flaskorna var Blossa 09.  På vägen ut från Systembolaget fick jag förutom glöggen sällskap av Tre apor.

Ja jag köpte hem boxen "Tre Apor", föll för den lättsamma illustrationen på förpackningen, genialiskt och intresseväckande. Vad jag förstått är det en modern tolkning av uråldriga avbildningar som dök upp i japan tidigt 700 tal och  bygger på ett buddistiskt motto som lyder "att inte se, inte lyssna till och inte säga något ont. Tanken bakom mottot var att den som inte exponeras för onska inte heller kan sprida den vidare.
Ja för otroliga 149 kronor fick jag med mig tre liter vin, jag har dock inte hunnit provsmaka det ännu, men jag såg att vinet tydligen verkar vara bättre än sitt ringa pris. I vartfall om jag tolkar vad bloggaren Le Francophile skriver. Det enda riktigt negativa han förtäljer om vinet är att det är ointressant och att intresset för innehållet i boxen svalnar. Men om så är fallet är det ju den egna kreativiteten som sätter begränsningar. Om vinet i sig självt känns oinspirerat och lesset efter en tid så ges det ju lite utrymme för sin egen fantasi, använd vinet i en drink. Tänk nytt, stort och fritt. Exprimentera.

Jag borde ta och dricka vinet innan jag skapar mig en uppfattning. Fram tills dess befinner jag mig på Apornas planet. Kanske till och med borde läsa om klassikern Apornas planet, original La planète des singes
Kommentarer:
#1: Anna Bergenhem

Hej vännen! Kul att du hämtat din glögg. Hoppas att du hittar ett riktigt bra tillfälle då du kan bjuda in mig och syrran så vi får smaka på den...;)Lovar att bjuda tillbaka på vår briljanta champagne, Comtesse La fond.

2009-10-15 @ 09:44:00

Hej Anna! Ja glöggen sparast till bästa lämpliga tillfälle. hmm låter som jag gör ett bra byte. Ni bjuder på Champagne och jag på glögg. Ser frem emot det.

2009-10-15 @ 20:09:40
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: