Vin(gligt)

2009-11-02
19:31:10

En bar som en hyllning till lådvinet - Kan det vara något?

FLEUR DU CAP BOX BAR. Som en hyllning till lådvinet öppnar baren på Flemminggatan i Stockholm.

FLEUR DU CAP BOX BAR. Att bag-in-boxen alias lådvin är ett enda långt segertåg, en sucess story i vårt avlånga land är ingen hemlighet. Nu kommer hyllningen till bag-in-boxen och lådvinet som företeelse i form av en bar som slår upp portarna torsdagen den 5 November på Fleminggatan i vår kungliga huvudstad. Det är Sveriges första pop-up bar, Fleur Du Cap box bar som öppnar och mig veterligen så består menyn av lådvin och olika middagsrätter.

 

Pop-up butiker är ett fenomen i modesfären och syftar på butiker som tillfälligt öppnar en egen avdelning inne i en annan butik, dessa har allt som ofta öppet under en begränsad period. Nu har alltså Sverige fått sin första bar som bygger på Pop-up konceptet.

 

FLEUR DU CAP BOX BAR är enligt vad som framgår av hemsidan "En hyllning till lådvinet, till njutningen och till umgänget". Om denna slogan infrias i verkligheten så är det här konceptet inget annat än en succé, men att lova är enklare än att leverera. Spännande är det i vartfall och jag lovar att jag ska besöka denna bar om jag hinner ta mig till Stockholm inom en snar framtid, detta för att uppleva och inte tycka i blindo. Nåväl...

 

Baren är som sagt helt tillägnad lådvinet. Husets lådvin, det röda, fylliga och prisbelönta lådvinet Fleur du Cap shiraz cinsault viognier, är inspiration till såväl middagsmenyn som lokalens dekor.  Här kommer det även bjudas på tapas varje öppen kväll fram till klockan 19.00. Är ni nyfikna på "boxvinlistan" så klicka här.

 

Barens öppetider är

17-24 Onsdag-Torsdag

17-01 Fredag- Lördag


Ta till er en ny barupplevelse och upplev själva. För kanske kan en bar som hyllar lådvinet vara något...

Kommentar:

Hej! Ett litet smakprov av Fleur du Cap Box Bar hittas här: www.boxbar.se med bilder från invigningskvällen.Må väl!

//Ellen

2009-11-06 @ 13:25:05
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: