Vin(gligt)

2009-11-08
22:30:54

A Christmann Riesling till pasta med sås på tonfisk, dill och kapris
Vi pyntar för snö. Det är kallt. Den allmänna uppfattningen är nog att vitt vin passar bäst under varmare årstider. Men jag är till den höga grad trånande efter pasta med sås på tonfisk, dill och kapris att jag denna vecka utmanar det allmänt uppfattade och föreslår en briljant riesling från Pfalz i Tyskland som kostar 119
kronor.

Ett vitt vin i väntan på en vit vinter är min paroll. Vinet är till färgen ljust gul. Doften är ungdomligt fräsch
med inslag av honung, ananas och citrusl Smaken är förförisk frisk med toner av citrus, äpplen och
lime, ja en aptitretare för våra smaklökar som får oss att glömma bort att hösten sakta brinner upp och vintern tar
vid.

Här följer receptet på pastan och såsen på tonfisk, dill och kapris. Ett recept som kommer från Middagskorgen

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Koka äggen i ca 9- 10 min, de ska vara hård kokta.
Häll av oljan från tonfisken och dela den i småbitar.
Blanda den med crème fraiche, hackad dill,
finhackad rödlök, kapris, samt saften och skalet
från citronen och salt. Blanda den avrunna pastan med tonfiskblandningen.
Skölj gurka och tomater och klyfta tomaterna samt skär gurkan i stänger.
Servera med kokt ägg, tomat och gurka.
Mal över svartpeppar och garnera med dill.

1 frp färsk pasta
2 burkar tonfisk i olja
2 dl crème fraiche
1 kruka dill
1 burk kapris
1 citron
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Tillbehör:
2 st ägg
½ gurka
3 st tomater

Kommentar:
#1: Larry

Såsen låter enastående god! Men prova trean på den här listan (om ni inte redan provat :)): skitgott!



http://lista.se/listor/trekomponentssaser-546/

2009-11-19 @ 15:34:21
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: