Vin(gligt)

2009-05-24
21:38:13

Le Volte 2007 och om en lördag präglad av livets goda


En brunch i vårsolen, en esspresso a´la hemmabrygg och en dag ute i solskenet bäst beskriven som väntans tider på Kalmar Golfklubb. En tidsmässigt lång golfrunda avlsutas med ett brett leende, solen skiner och gör så resten av eftermiddagen och kvällen. En snabb promenad runt slottet vittnar om att Kalmar har vaknat till liv. För i slottsparken flockas människor på filtar och på Byttan njuter männskorna till fullo. När promenaden fortsätter utmed systraströmmen hörs sorlet från uteserveringarna på Larmtorget men det lockar inte lika mycket som en lugn hemmakväll med god mat, ett glas vin av ypperlig kvalitet och en bra film efter kvällens måsten, Henrik Schyfferts försvarstal av 90-talet.

Det äts grillad kyckling, potatissallad tillsammans med grekisk sallad spetsad med fetaost. Vinet som dricks till är Le Volte 2007 och förtjänar bara det ett eget inlägg, men jag ska försöka att fatta mig kort i detta inlägg angående vinet.

Le Volte 2007 har sitt ursprung i Italienska, Toscana och görs av druvor inhandlade från kontrakterade odlare i trakten. VInet är en komposition av Sangiovese, Merlot och Cabernet Sauvignon. Bakom vinet står producenten TENUTA DELL' ORNELLAIA. Le Volte är Ornellaias tredjevin och kallas en "Little Super-Tuscan". Liten super Toscana eller tredje vin, vad gör det vid ett sådant här tillfälle. För 149 kronor är det här vinet ett riktigt fynd. En kväll som denna när en bris med en doft av sommaren  passerar genom Kalmar så känns vinet briljant. Briljant då det stoltserar med en galant fruktig smak som förför med toner av lakrits och slånbär samt en gnutta mörk choklad.  Nåväl gott är det hursomhelst och Le Volte 2007 är ett vin som VIn(gligt) rekommenderar starkt. Når betygsmässigt upp till Himmelskt på vintermometern ja nästan även upp till Allgallaktiskt, ja så bra är vinet.
Le Volte 2007 bedöms på Vin(gligt) och får betyget Himmelskt på vintermometern

Henrik Schyfferts show som jag sedan tidigare skådat live i Kalmarsalen går inte att undgå och jag skrattar många gånger till bristningsgränsen även om han går genom allvarsdörren och ska ta konsekvenserna kring sina skämt.

Kvällen avslutas med filen Happy go Lucky en riktigt bra film som utspelar sig i Camden i Norra London. Stämningen i filmen ligger någonstans mellan Nothing Hill och This is England.

Slut på en lördag präglad av livets goda. Söndag igen och ingen vila....
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: