Vin(gligt)

2009-05-22
21:53:39

A Christmann Riesling och charterstämning på en uteservering i Kalmar
A Christmann Riesling och uteserveringen på O´learys en oslagbar kombination som gjorde torsdagen briljant

Vi lämnade Pipes, pubben med ett rysligt bra sortiment, om dock servicenivån hade varit så bra. Vi går som på månen över ett ödsligt storartat torg och tanken om varför inte Stortorget är mer levande gnager en stund för att tyna bort i samma veva som Örgrytes buss lämnar Stadshotellet. Vi sveper över kullerstenarna på väg mot Larmtorget Karlmars levande torg. Här regerar uteserveringarna och Krögers är den som verkar populärast. Vi tar oss efter en kort överläggning fram till O´learys och slår oss  ned vid det sista bord som gapar tomt. På O´Learys råder någonslags charterstämning då det annordas en musikfrågelek som engagerar besökarna till det yttersta. Arrangörerna är tämligen ambitiösa i sitt sätt att roa krogens besökare och lyckas by far. Vi dricker Samuel Adams mellan delfrågorna i frågesporten. Dock är det inte riktigt vår musik som spelas så vi vinner inte de 500 kronor i baren som stoltserar som första pris i tävlingen.

Efter en rimlig mängd öl beställer vi in en flaska A Christmann Riesling.... Då sällskapet består av sex personer blir det ett glas var av denna halmgula riesling av tyskt ursprung. Llivet känns smutt och jag njuter av Cristmann som briljerar med en torr smak med toner av lime och gröna äpplen. Är inte vinet aningen rökigt. Tror minsann det. Vinet kostar 115 kronor på Systembolaget.

Plötsligt öppnar sig himmelen men det här är en sådan kväll då man inte vill gå in fast regnet öser ned. Till slut blir regnmängden för stor och vi flyttar in. Huxflux är klockan ett och baren stänger. Vi drar vidare men jag och Hinken, smeknamnet på min vänn, beslutar oss för att avsluta kvällen. Vi trotsar regnet och blir tämligen plaskvåta innan vi kommer hem.....

Ord från en Lyckad kväll....
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: