Vin(gligt)

2009-03-26
22:35:48

Vintips från Portugal - lagom till landskampen i fotboll...
Landskamp Portugal mot Sverige. Portugal har Ronaldo och Sverige har två bröder Elm. Vem går segrande ur kampen?

Lagom till sortin av Earth Hour tonar den viktiga matchen i VM-kvalet upp sig då matchen i Porto blåses igång. Portugal tar emot Sverige i kampen om en biljett till nästa års VM i Sydafrika. Vi  har taskiga odds då vårt gulblåa landslag inte vunnit mot Portugal sedan 1984. Så nu är det dags. Men ett Sverige utan Zlatan får det  tufft mot Portugal med Cristiano Ronaldo som härförare. Men som sagt Sverige har två bröder Elm. Så finns det en möjlighet att Sverige naggar Portugal i kanten, ett Portugal som får se sig besegrade i en match där två spelare som andas Kalmar FF levererar något som bryter statistikens förbannelse.Vi får se på lördag. Vem går segrande ur kampen Ronaldo eller Elm? ..Lagom till landskampen i Porto tipsar Vin(gligt) om tre bra viner i olika prisklasser från Portugal. Meia Pipa, Morgadio da Calçada Reserva Tinto 2006 samt Marquês de Borba Reserva 2004. Som vanligt utgår jag från mig själv när jag tipsar vin..

Meia Pipa, Morgadio da Calçada Reserva Tinto 2006 samt Marquês de Borba Reserva 2004 tre bra viner från Portugal


Meia Pipa.
Vinet produceras av Bacalhôa en av de klassiska vinproducenterna i Portugal. Vinet ser dagens ljus i området Terras do Sado strax söder från Lissabon. Meia Pipa utgörs av en spännande druvblandning. Druvsammansättningen i Meia Pipa är en tredjedel var av: cabernet sauvignon, syrah och castelão vilket ger ett vin med fruktig och frisk smak med ekfatskaraktär. Vidare karaktäriseras smaken av att svarta vinbär, choklad och katrinplommon ger klara avtryck i smaken..Kostar 77 kronor.

Morgadio da Calçada Reserva Tinto 2006.
Ett vin från distriktet Douro i Portugal. Bakom vinet står producenten Niepoort. Vinet är en komposition av Touriga franca och övriga druvsorter. Vinet stoltserar med en stor smak med påtaglig fruktighet och angenäm fatkaraktär. Inslag av plommon, mörk choklad och vanilj beskriver jag såsom smått förföriska, vad nu jag menar med det, men det gör att jag tipsar om vinet. Kostar 149 kronor.

Marquês de Borba Reserva 2004
Dyrast i mitt vintips från Portugal. João Portugal Ramos förvandlar en mosaik av druvsorter till vin i distriktet Alentejo, Portugal. Vinet är framställt av Trincadeira, aragonez, alicante bouschet och cabernet sauvignon. Druvor som till stora delar är nya för mig. Vinet kostar 299 kronor men känns ändock tämligen prisvärt då det bjuder på en stor smak som domineras av magnifik kryddighet där björnbär och viol sticker ut ur mängden av smakintryck.Smutt, småler.

Vore det för mycket begärt att Sverige nu vinner mot Portugal...
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: