Vin(gligt)

2009-03-12
22:38:28

Vintips - tre röda fylliga viner från Italien mitt bland alla brittiska influenser...
Glasvegas med låten "Flower and Fotboll Tops" ekar ända ut i trapphuset. Jag nynnar glatt med i tonerna av brittisk briljantpop som rycker tag i en när jag öppnar dörren till lägenheten. I samma veva som musiken tystnar och jag slår på tvn  fylls min tillvaro återigen av brittiska influenser i form av ett avsnitt av serien Ghost Squad. Jag inser att vindarna som blåser in över nordsjön  liksom tagit överhand. Ja till den grad att musiken som regerar för tillfället, boken jag läser och tv-serier jag följer andas Great Britain. Som om inte det vore nog satt jag och mös när Inter avkläddes av Manchester United. Jag som annars är ett större fan av italiensk fotboll. Dock led jag med Roma och hyser stor saknad av  Milan i slaget om Europa så lite av hjärtat klappar på italienska. För Italien kommer tillbaka var så säkra  Mina vintips idag är en liten upprättelse för landets nederlag i sporten som är lite av en religion för landet.

Plötsligt slog det mig att oavsett hur stora de brittiska influenserna blir i mitt liv så finns det ett område där britterna inte på långa vägar kan mäta sig med italienarna, nämligen på vinfronten. Oscar Wilde lär en gång uttalat sig om att Britterna har en mirakulös förmåga att förvandla vin till vatten. Med den insikten följer härmed veckans vintips från Italien. Vinerna är sådant jag själv varmt kan rekommenderar.


Bronzone Belguardo

Bronzone Belguardo ser dagens ljus i distriktet Morellino di Scansano, Italien. Ett friskt tilltalande fruktigt vin med peppriga toner samt inslag av körsbär och choklad. Kostar 129 kronor och är framställt på druvan Morellino ja Sangiovese.

Barbaresco Basarin 2004

Barbaresco Basarin 2004. Ett stiltypiskt vin från Barberesco, Italien. Detta vin gör mig smått lyrisk, då det stoltserar med förföriska toner av lakrits och hallontoner. Mina tankar rör sig mot bardomens lördagsgodis där hallon och lakritsbåtar var ett återkommande inslag. En givmild örtighet blossar upp för att avslutas i en lång eftersmak som fyller gommen med lakrits. Läckert. Kostar 226 kronor på Systembolaget.

Vino Nobile di Montepulciano  2005
Vino Nobile di Montepulciano 2005. En solklar favorit för 175 kronor på Systembolaget. Vinets kryddiga smak med framfusiga inslag av körsbär och mörk choklad är något jag gillar skarpt. Ett gott vin helt enkelt
Kommentarer:
#1: marit

Tack för bra tips! Inget som testats innan, så ska absolut prova! trevlig helg!

2009-03-13 @ 10:01:49

Tack för tipset!Titta gärna in på min matblogg http://loveforfood.blogg.se :)

2009-03-13 @ 23:25:06
#3: Mikael

Varsågod!

2009-03-14 @ 17:05:17
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: