Vin(gligt)

2009-03-28
08:52:50

Vin i PET-flaska kan det vara något?
Den 1 april lanserar Nigab en ny produktserie på den svenska marknaden: vin i PET-flaska

Tidigt 2000-tal. Min vän fyller år och vi överlämnar en flaksa vin av god kvalitet som present i samband med en föreläsning i organisationsteori.  En vinflaska som det är tänkt han ska avnjuta vid det perfekta tillfället. En tanke som går i kras, för plötsligt utanför Högskolebiblioteket är olyckan framme och en sekund senare rinner en flod av vin över stenplattorna och skratten i ren skadeglädjeanda ekar högt. När vår vän skulle ta sin cykel så hängde han påsen med vinet över styret något som blev fullkomligt ödsstigert, då vinet föll till marken.

Hade historien ovan inträffat efter den 1 april i år skulle det här aldrig behövt hända. Detta då det från och med den 1 april finns vin att köpa på PET-flaska på Systmebolaget.  En Merlot, ett Chardonnay och ett rosévin är alla varianter på det sydfranska kvalitetsvinet Paul Sapin som tappats på PET-flaska. 65 och 69 kronor kostar vinerna och i priset ingår 2.00 kr pant.

Jag antar att det här vinet passar sig bäst till ett vardagligt picknickäventyr, ett tillfälle som inte får sluta i vinmisär med flaska i kras och vinflod. Bag-in-Box tänker ni, man att kånka runt på en Bag-In-box kan vid vissa tillfällen kännas lite överflödigt om tillfället inte kräver tre liter vin. PET-flaskan är vid dessa tillfällen riktigt bra efterom den inte går sönder som glasflaskan och inte tar upp lika mycket plats som Boxen. Som förpackning anser jag vinet spännande. Men den stora frågan är huruvida innnehållet smakar i linje med vad mitt smaksinne finner behagligt och gott?? Om vinet inte faller mig i smaken så spelar det ingen roll hur praktiskt och hållbar förpackningen är.
Kommentar:
#1: Fredrik

Kanske att förpackningen kan återanvändas? Utnyttja att det ska vara en fiffigare sorts PET-flaska, som inte påverkar vinets egenskaper som vanliga plastflaskor. Hemma i godan ro korkar man upp en flaska gott vin, häller ned i PET-en och skruvar på kapsylen igen. Tätt, skyddat, kross-säkert och välsmakande...

2009-04-07 @ 11:19:45
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: