Vin(gligt)

2009-03-19
23:47:52

Vår på Vin(gligt), liksom tre Riesling för 109 kronor
Våren har kommit

Nu är våren här och jag börjar sakterligen få spring i mina ben. Luften bor i mina steg trots att det är ett tag tills våren tar över scenen till fullo. Med våren kommer tidiga lördagsförmiddagar på golfbanan, spontana upptåg och picknickar. Kanske någon bålkväll. Jag tar den långa vägen hem.  På våren är även tiden inne för vita viner, detta då de inte alls smakar lika gott när det blåser och är kallt. Med denna sanning i ryggen presenteras här de i mina ögon bästa vita viner på druvan Riesling som går att få tag på för något över 100-lappen på Systembolaget. Faktum är att vinerna kostar 109 kronor...


A Christmann Riesling om våren

A Christmann Riesling
Ett friskt vin från Tyskland och distriktet Phalz som för tankarna till en påse gott & blandat. Ett givmilt vin som bjuder på kryddiga toner med inslag av äpplen. 109 kronor på Systembolaget.

Georg Breuer  Riesling Sauvage lite skämtsamt även kallat husets vita här på bloggen

Georg Breuer Riesling Sauvage.
Något skämtsamt skulle detta tyska rieslingvin kunna kallas husets vita för den här bloggen, då det inte är första gången vinet lyfts fram här. Vinet känns ungdomligt somrigt. Smaken är inbjudande med sitt ungdomliga och friska drag av päron, honung och citrusKostar 109 kronor.

Dr Loosen Bernkasteler Kurfürstlay  Riesling Spätlese 2007


Dr Loosen Bernkasteler Kurfürstlay Riesling Spätlese 2007
Alla som druckit viner från Dr Loosen vet att de är speciella .  Det här vinet för 109 kronor ser dagens ljus i Mosel. Vinet är kryddigt med framfusiga inslag av blandannat päron.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: