Vin(gligt)

2009-03-25
20:49:28

Ekologiska viner i budgetklassen...
Med ekologiskt vin avses ekologiskt odlat vin, det vill säga att druvorna odlats utan kemiska bekämpningsmedel och utan konstgödsel. Den som letar efter ekoviner hittar ett 30-tal i det ordinarie sortimentet samt ett 20-tal i beställningssortimentet. Men allt fler ekologiska viner dyker upp på hyllan på Systembolaget.  Systembolaget har hittills  valt att bara ekomärka de viner vars etiketter är märkta med Krav eller av någon motsvarande europeisk kontrollorganisation.  Detta för att vara helt försäkrad om att tillverkningen verkligen är ekologisk och för att konsumenterna lätt ska kunna identifiera de ekologiska vinerna i butiken. Informationen går att läsa på Systembolagets hemsida.

Vin(gligt) har för avsigt att så fort tillfälle bjuds dela med sig av sina erfarenheter och omdömen kring allt mer ekologiska viner. Först ut är två viner i budgetklassen, nämligen Zeta Merlot Cabernet 2007 och Cameleon Malbec

Cameleon Malbec Argentina, ett ekologiskt odlat vin i budgetklassen. Kostar 67 kronor

Cameleon Malbec  är ett ekologiskt vin från Argentina framställt av druvsorten Malbec. Vinet är odlat och tillverkat på hög höjd i Mendoza. Producent är Jean Bousquet. Vinet kostar 67 kronor.

Vinets karakt'är
Det som ger sig omedelbart tillkänna när jag dricker vinet är en behaglig smak av mörkbärig frukt med fat- och violtoner samtidigt som en smutt vanilj kommer smygandes

Zeta  Merlot Cabernet 2007  Italienskt ekologiskt odlat vin.

Zeta Merlot Cabernet 2007. Nej det är inte en olivolja utan ett ekologiskt odlat vin från Italien. Italien som stolstserar med mest areal av ekologiskt odlade druvor. vinet är komponerat av 70% merlot och 30% cabernet sauvignon. Bakom vinet ligger Enosvezia. Kostar 62 kronor.

Vintets karaktär
Detta är ett fruktigt vin med  kryddig smak. En smak som förhojs av inslag av fat, plommon och lakrits

Sammanfattningsvis är detta två vin i budgetklassen med det gemensamt att det är två goda pratvin som man mår bra i själen av att dricka.. Bra för miljön, bra för kroppen, I måttliga mängder förstås.
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: