Vin(gligt)

2009-06-23
23:40:24

Pizza och vin i plastmugg en härlig sommartradition - Sterhuis Chardonnay
Anna och Magnus äter pizza och dricker vin i plastmugg någonstans på ÖlandHilda och Linda

Strand hotell Borgholm, köerna ringlar sig kring Borgholms populäraste nattklubb, men vi är inte där utan njuter av solen med pizza och vin

En sommartradition tas ur sin vinterdvala. Hämtpizza och vin i plastmuggar i solen är en trivsam tradition som alltid när pizzan är uppäten och vinflaskan gapar tom avslutas med ett rungande "det här borde vi göra lite oftare". Nu börjar det säkerligen att bubbla hos varje vintyckare av rang i vårt avlånga land. Dricka vin i plastmuggar, är ni riktigt kloka? Plastmugg är inte vad ett vinglas av finaste kristall är, det kan jag hålla med om, men ibland har enkelheten sin charm....Pizzorna som avnjuts denna dag är köpta på Pappa Blå i Borgholm.

Vinet som dricks till är Sterhuis Chardonnay 2006. Ett sydafrikanskt vin som ser solens ljus i Stellenbosch efter att vinmakare Johan Kruger komponerat ihop sitt livs vin. Mottot för vinmakaren är ‘No easy way from the earth to the stars’.

Vinet blev Terroir Wine vinnare i år i Stellenbosch. Underbar Chardonnay som lagrat 10 mån. på ek. Smaken känns trots att jag dricker ur plastmugg spännande och komplex. Ur muggen smakar jag på ett vin som briljerar med toner av citrus, honung, tropisk frukt, kryddor och creme brulée. Stor, elegant med lång eftersmak. Allt detta kommer fram i en vit plastmugg jag underar hur vinet smakat i ett vinglas signerat Orrefors Kosta Boda. När solen dränkstänker Borgholm och kön ringlar sig lång kring Strand Hotell sitter vi på avstånd något avskiljt och njuter och detta vin är perfekt för ändamålet, att ha så trevligt som möjligt...Köp vinet om du får tillfälle. Chardonnay från Sterhuis lyser med sin frånvaro på Systembolaget men ett annat riktigt smutt vin från vinmakaren finns i Sterhuis Astra white 2006 och kostar 394 kronor.
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: