Vin(gligt)

2009-01-03
14:57:07

Vitt vin, Winnerbäck och Moules Frites ingredienser i en lugn & trivsam lördagskväll

Winnerbäck + Birgit Eichinger Riesling Gaisberg + Moules Frites

Lördag 090103 snön yr utanför fönstret och klockan tickar framåt kvällning. Antingen blir kvällen lugn och ett resultat av additionen ovan eller så blir det ett fartfyllt galej, Inspirationen får avgöra.

Ingredienser för en lugn & trivsam kväll

Solen i Ögonen - En film om Lars Winnerbäck
.
Jag fick den i julklapp och har inte hunnit se mer än inledande 5 minuter. Så nu är det dags. Så här i snöyra kommer den här filmen att slunga mig tillbaka till sommarens soligaste dag. Lyssnar jag tillräckligt noga så ekar  fortfarande duetten med Winnerbäck och Miss Li i huvudet. Men även en oförglömd version av Elegi.....

Birgit Eichinger Riesling Gaisberg 2007
En Riesling från Österike som förfärdigats på vingården Gaisberg som  ligger i den lilla, vackra staden Strass i området Kamptal.

Moules Frites.

Gör så här:  Rensa musslorna, släng de som ej sluter sig. Hacka scharlottenlök och vitlök och låt svetta i smör i en tjockbottnad stor kastrull. Häll sedan på vitt vin, fiskbuljong och riv i lite chili. Lägg i musslorna och sätt på ett lock, se efter när musslorna öppnats. Släng dem som inte öppnats. Häll över musslorna i ett kärl och ta vara på spadet. Red av spadet och tillsätt grädde efter samvete, smaka av. Häll såsen över musslorna, tillsätt i grovt hackad persilja och servera tillsammans med hemlagade pommes frites och en chiliaioli.

Givetvis måste sällskapet vara rätt och jag antar att det drunknas i fördjupade tankar kring livet framåt småtimmarna.................
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: