Vin(gligt)

2009-01-10
15:11:40

Vintips
"Kanske ljög vi hela tiden för att vinet skulle kännas lite dyrare
och smaka lite mer"
Lars Winnerbäck

Lugn för nu finns det ett botemedel för dig som ljugit för att vinet skulle kännas dyrare och smaka lite mer. Botemedlet stavas Vintips och släpps en gång i veckan på Vin(gligt). Det här blir de första vinerna jag lägger ut under rubriken Vintips.

Tokigt gott vin för 89 kronor

Alamos Malbec.Vinet ser dagens ljus i  Argentina och distriktet Mendoza.  Med mina egna ord stoltserar Alamos Malbec med en stor fruktig smak i vilken fatkaraktären gör sig påmind,  Vinet påminner om Hallon & Lakritsbåta, som med glädje fyllde min påse av lördagsgodis i Hanemåla, Nybro. En referens som kanske är en käftsmäll för andra vinkännare men jag kan inte undvika vad jag känner. Lakritssmaken mynnar ut i toner av kaffe rviol, kaffe. Ett briljant vin för 89 kronor.

årgång 2005

i Castei Ripasso 2005. Vinet andas Italien och Valpolicella Classico Superiore.  Vinet Utvecklad, kryddig något fruktig smak med inslag av fat, körsbär och choklad. Ett perfekt vin att fördriva en helgeftermiddag framför en Serie A match med om istället för öl som bäst passar till Premie Leauge. Kanske spelar Zlatan, gjort mål eller så har Totti nyss tunnlat honom. Never the less för 117 kronor är det här ett bra och gott vin.

Vin från Chile

Alta Tierra Carmenère 2005. Chile och distrikt Valle del Elqui.  Smakar som en helfrukt sallad såtillvida  det finns fruktsallad med fatkaraktär samt med inslag av svarta vinbär, grön paprika och vanilj. Ett säkert kort för 89 kronor.Crozes-Hermitage Les Launes. Ett vin på druvan Syrah som framställs i det franska distriktet Crozes-Hermitage. Smak Vinet känns som ett briljant hoppkok av smaker,  Via det druvtypiska aningen kryddigtm till inslag av slånbär, vanilj och lakrits. Strunta och gå ut på stan i kväll efter den mysiga middagen. Belle & Sebastians BBC SESSIONS om det är möjligt annars lyssna på något annat som andas brittisk briljantpop, behöver nog inte vara brittiskt men det var det som stod på hemma när detta inlägg skrevs. Njut av vinet som kostar 138 kronor.
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: