Vin(gligt)

2009-01-26
21:46:40

Om vid vilken temperatur ett vin ska serveras samt Nina Kinert och låten Beast

Till vilken temperatur ska ett vin serveras?

Fruktigheten hos unga röda viner kommer bäst fram vid svala temperaturer, riktpunkten för sådana viner är att servera kring 16- 17 grader. När det gäller mogna toner hos mer utvecklade röda viner så kommer de till sin rätt kring 20 grader dock ska vinet aldrig serveras över 20 grader. 

Gällande vita viner är temperaturen mer avgörande för smakupplevelsen.  Lätta torra och friska viner rekommenderas att serveras i temperatur mellan 7-10 grader. Vita torra viner såsom Bourgogne ska serveras i högre temperaturer kring 14-16 grader. Halvtorra vita viner såsom Riesling ska serveras svalt omkring 8-10 grader.

Hoppas jag hjälpt någon på traven med riktlinjer om vid vilken temperatur som vin skall serveras vid.


Nina Kinert och låten Beast, påminner lite om Mad world

Jag har hela den här hösten hävdat att den MEST briljanta popen i vårt landmed några få undantag på senare tid kommit från ensamma damer och deras gitarrer eller pianon. Hello Saferide, Anna Ternheim, Frida Hyvönen, Lykke Li. Ja listan kan göras lång. Jag vill lyfta fram ytterliggare en tjej som axlar manteln för att titulera sig drottning av briljantpop och det är Nina Kinert som i vår ska  turnera i vårt avlånga land med Anna Ternheim. Nina Kinerts musik får ett vin att smaka ännu bättre.
Kommentar:
#1: Maja

Ja, bra tips. Många tänker bara rött lika med varmare vitt lika med svalare men inte på att det finns skillnad där. Bra låt, bra blogg:)

2010-05-18 @ 15:52:57
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: