Vin(gligt)

2009-01-25
16:18:39

Konsten att glorifiera ett budgetvin.....
En smutt av vinet Alamos Malbec och varma mackor till filmen Eternal Sunshine of the spotless mind en lördagskväll på lugna gatan. Med andra ord en stillsam lördag långt ifrån den elektriska gatan där allting blixtrar när nattens vackra  och rusfyllda möts upp på ett öronbedövande torg framåt småtimmarna.

De varma mackorna var en uppvisning i kreativ matlagningskonst  till den grad att det krävs en sönderplanerad inköpslista och en karta över Citygross labyrintiska system av matfyllda hyllor för att kunna skapa identiska mackor igen. Vinet som dracks till mackorna frambringade däremot samma känsla som ett möte med en god vän. Ja en sådan vän som man aldrig tröttnar på och som  man aldrig behöver spela teater inför för att vännen ska känna likadant.

Alamos Malbec

Alamos Malbec är ett vin för 89 kronor som jag aldrig aldrig aldrig kommer att tröttna på. Inte ens om landets framstående vinkritiker eller trendsetter går ihop och utbrister i ett gemensamt "det anses helt ute att dricka Alamos Malbec" kommer jag sluta att konsumera vinet.

Enligt mig är budgetvinet Alamos Malbec en stor, läcker, rik och lättillgänglig Malbec som utan tvivel förtjänar högsta betyg på vintermometern här på Vin(gligt). Då det med sin stora smak känns dyrare än det verkligen är. Med sina förföriska toner av en sommardag, då du äter blåbär och glass, dricker slånbärssaft och avslutar med något förföriskt såsom lakritsgodis. Lika bra att jag glorifierar vinet trots att det varken är något mytomspunnet Bordeaux eller stoltserar med ett pris som skriker ut elegans..........
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: