Vin(gligt)

2009-02-21
18:21:05

Vin med etikett som ett konstverk signerat Freud
Pablo Picasso, Francis Bacon, Andy Warhol, Marc Chagall, Niki de Saint Phalle och Prins Charles har redan gjort det etiketterat vin från Château Mouton Rothschild
Bild från The World of Fine Wine

Allt sedan 1945 med undantag från 2003 har bordeauxslottet Château Mouton Rothschild som huserar i Pauillac låtit världsberömda konstnärer designa etiketterna till vinproducentens prestigevin. Tidigare har Pablo Picasso, Francis Bacon, Andy Warhol och Prins Charles för att lyfta fram några haft förmånen att stoltsera på kultvinets flaskor.  Enligt wownews.se är nästa konstnär som står på tur Lucien Freud som med en illustration av en zebra och en palm kommer att stoltsera på etiketten till Château Mouton Rothschild 2006. Ett vin som är "way out of my league "då en flaska enligt bevis här  av årgång 2005 kostar 6246 kronor på Systembolaget.

Det lilla jag vet om Lucien Freud är att han är sonson till Sigmund Freud samtidigt som han för några år sedan avbildade modellen Kate Moss här. Bloggen Dekadensmagasin lyfter fram målningen Ett steg närmre hjärndöden av Freud och flera av varandra oberoende källor framhäver att han är en av de bäst betalda levande konstnärerna i vår värld.
Vad jag erfar är Château Mouton Rothschild konstnären Ernst Billgrens favoritvin då Vin(gligt) ställde frågan till konstnären här.

Frågan är hur det här vinet hanteras. Att det lägs på lagring råder det ingen tvivel om, kanske tjänar man någon slant vid försäljning. Men sedan när flaskan har öppnats och innehållet förtrollat  dina smaklökar. Någongång måste innehållet drickas men vad händer sedan.? Sparas den tomma flaskan som konst eller slängs den bort som "just another empty bottle of wine"?
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: