Vin(gligt)

2009-08-04
20:32:38

Raza Selection Malbec Shiraz 2008
Raza  Selection Malbec Shiraz 2008. En flaska ligger gömd i sanden på Böda Beach. Kanske vårt avlånga lands härligaste strand.

Böda -09, konsten att njuta. Just den här dagen ligger stranden lite öde, som ett orört guldhalsband längs den vackra öländksa nacken. Matsäck på stranden med galanta vänner. Någon utbrister i ett "synd att vi inte tog med lite vin för att njuta än mer". Då plötsligt får någon syn på gömman i sanden. En flaska Raza Selection Malbec Shiraz 2008 ligger halvt som halvt begravd i sanden. Vi hämtar den, hör efter om någon saknar den. Vi korkar upp. Någonstans där i drömmen vaknar jag av att mobilalarmet skricker ut Bird med Frida Hyvönen. What a shame I was dreaming. Klockan är 06.00 och det är dags att bege sig till tåget som tar mig till arbetet. Märklig dröm...

Så långsökt var dock inte drömmen då jag under en förträfflig helg i Halmstad drack Raza Selection Malbec Shiraz 2008. Att Böda kommer in är naturligt då det är svårt att inte drömma om vårt avlånga lands bästa strand.

Raza Selection Malbec Shiraz 2008 avsmakas till grillat serverat till nypotatis. Vinet som ser dagens ljus i La rioja i Nord Västra Argentina är en komposition av druvorna Malbec och Shiraz. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar mellan 1000 och 1300 meters höjd. Detta då La Rioja är såpass högt beläget. Dock skyddar Anderna vingårdarna från kalla vindar, medan den höga höjden bidrar till stora temperaturskillnader mellan dag och natt, vilket inverkar positivt på skörden av druvor.La Riojana som ligger bakom vinet är en av de största producenterna av vin i Argentina och har specialiserat sig på ekologisk vinodling. De producerar över 2 miljoner liter ekologiskt vin per år.

Vinet kostar 80 kronor på Systembolaget något som är svårt att tro, då det är ett utsökt vin som briljerar med sina toner av viol, lakrits och kaffe. Ja precis de tonerna som dök upp i det vin som avsmakades då den här bloggen blev verklighet. även om det vinet lirade i en annan division. Som om Rasmus Elm skulle utmana målskytten i Pukebergs BK på straffar . Jag ger mig tusan på att liraren från PBK vinner då och då om de kör flera turneringer. Till grillat är  Raza ett riktgit bra val. Vinet vinner inte på lagring utan det ska drickas bums. Vinet är tokigt prisvärt och framförallt gott. Det godaste ekologiska vinet på Systembolaget enligt mitt tycke.
 
Läs vad andra tycker om vinet

Dagens vin om Raza Selection Malbec Shiraz 2008

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: