Vin(gligt)

2009-08-30
21:30:03

Mora Negra 2005 - Helgens vin då planen "Hallå Merlot" lades på is

Mora Negra 2005.

Mora Negra 2005. Vinet som dracks i helgen då planen "Hallå Merlot" lades på is. För den vetgiriga betyder namnet Mora Negra  Svart mullbär. Svart mullbär är ett träd på upp till 10 meter som bär frukten av saftig, något syrlig och rödsvart karaktär. Den omogna frukten är giftig. Varför vinet heter så kan nog endast den argentinska producenten Finca Las Moras svara på.

 

Mora Negra 2005 är en komposition mellan druvorna Malbec och Bonarda som ser dagens ljus i Argentina och distriktet Tulum Valley. Kvällen av igår, Lördagen den 29 augusti, dricks vinet till en hemmalagad Ceasarpasta med kyckling Parmesan. Senare på kvällen framför TVn och Milanoderby i fotboll innan det blir dags att ge sig ut i vimlet dricks vinet upp till mörk choklad. En perfekt inramning med andra ord. Allting nästan perfekt. Att kvällen enbart är nästan perfekt beror på att Milan blir överkörda i fotbollen. Något som kastar ett direkt strålkastarmörker på kvällen av igår. Annars brukar det vara några timmar runt runt runt på Harrys i Kalmar som brukar få en dåligt till mods, att utbrista "Varför stannade vi ej på förfesten", men denna kväll är det rätt okej.

Vinet som dricks kvällen till ära medan bekanta som ej är här frossar i sig kräfta på kräfta bjuder på eldshow. Vinet är varmt och kryddigt samt uppvisar stor fruktighet. Smaken domineras av toner av mörka bär, kaffe, choklad och lakrits. Första spontantana tanken kring vinet är att det finns drag åt turkisk peppar av luxiös modell i vinet. Vinet känns aningen tillrättalagt till en början men när avlsutningen tar vid blossar en lång och komplex och ack så eldig eftersmak upp. Vinet som kostar 149 kronor i varianten Las Moras Mora Negra 2005, 189 kronor med namnet enbart Mora Negra 2005, är mycket smutt och förtjänar betyget himmelskt på vintermometern, enligt nedan, som det är dags att damma av igen efter ett litet uppehåll.

Mora Negra 2005, Las moras Mora Negra förtjänar betyget Himmelskt enligt vintermometern här på Vin(gligt)

 

 

 

 

 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: