Vin(gligt)

2009-04-19
23:10:08

Sommarvin hej hej sommarvin...
Two Tracks Sauvignon Blanc 2008 på box och sommarkänsla i Kalmar....

Himmeln är oskyldigt blå i Kalmar. Beachvolleybollnäten i Långviken är uppsatta, varför ett stort kliv mot sommaren är taget. Dock är det någon månad till sommaren blommar ut på allvar, men man ska inte tro det blir sommar ifall inte någon sätter fart. I väntan på Juni, Juli, Augusti har Vin(gligt) i god tid utsett  "Årets sommarvin på box".  Framtills nu har Amfora Sauvignon Blanc år efter år lyckats behålla titeln.  Men årets utmanare i Two Tracks Sauvignon Blanc har nu lyckats erövra titeln på ett övertygande sätt.

Systembolaget påstår att Two Tracks Sauvignon Blanc 2008 har inslag i smaken av svartvinbärsblad och limeskal. Vem i hela friden äter svartvinbärsblad och limeskal och vet exakt hur detta smakar? Inte jag i vartfall.  När jag dricker vinet finner jag att det är ett friskt och fruktigt vin i örtig stil med toner av citrus, melon, passionsfrukt men framförallt krusbär. Utsökt till sommarens tillställningar då det är ett vitt vin av frisk och lättare karaktär som gör sig bäst.

Two Tracks Sauvignon Blanc är producerat på Nya Zeeland och Marlborough av Whiter Hills Wines och vinmakaren Ben Glover ifall ni blivit nyfikna....vinet kostar 179 kronor på 1.5 liters Box.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: