Vin(gligt)

2009-04-24
20:57:49

Les Remparts des Ceps Dorés Rouge 2007
Röda viner, kryddiga & mustiga, Frankrike, Rhône

När en halvflaska räcker gott. För första gången i den här bloggens historia skrivs det om ett vin som enbart figurerer på halvflaska i Systembolagets sortiment. Les Remparts des Ceps Dorés Rouge 2007 från Frankrike och regionen Rhône är en av de många nyheter som dök upp på Systembolaget i April.

Vinet är en komposition av 80% grenache och 20% syrah. Druvorna kommer från terasserad odlingar med stenig alluvialjord vid byarna Sablet och Seguret. Jäsningen sker under temperaturkontroll och skalmacerationen pågår under 10 dagar. mognadslagringen sker på tank.

Jag dricker vinet till klassisk svensk grillmat, potatissallad och en pretentiöst grillad kyckling. Vinet känns tokigt prisvärt, då det kostat ynka 45 kronor. Vinet som är tämligen eldigt med framfusig kryddighet inhyser även toner av lakrits och plommon i smaken på ett sätt som tilltalar mig här och nu denna fredag i april då jag är kär och yrsligt glad....Nu är halvflaskan överstökad. Av vinerna på halvflaska är det här vinet ett riktigt bra alternativ...... 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: