Vin(gligt)

2009-04-15
00:00:38

Castelnau de Suduiraut 2005
2005	 Label 1 of 3   Type	White - Sweet/Dessert  Producer	Castelnau de Suduiraut  Variety	Sémillon-Sauvignon Blanc Blend  Designation	n/a  Vineyard	n/a  Country	France  Region	Bordeaux  SubRegion	Sauternais  Appellation	Sauternes

Castelnau de Suduiraut 2005, Frankrike, Bordeaux, Sauternes. Castelnau de Suduiraut är namnet på det andra vin som produceras av Suduiraut. Det är en komposition av 90% sémillon och 10% sauvignon blanc som vinargenturen Vinobele förgyller vårt avlågna lands Systembolag med. Vinet finns i Systembolagets ordinarie sortiment och kostar 159 kronor för 375 ml.

Solen hade precis gått ned som på beställning då jag och  mitt superba sällskap ätit ThaiTakeAway och druckit riesling.  Långfredagen 2009. En stund senare fylls lägenheten till bredden av musik och vi tävlar om vem som kan hitta den för stunden mest passande låten på YouTube samtidigt som glasen nu fylls med Castelnau de Suduiraut 2005. Jag väljer Anthony and the Johnsons, Robert Bergeskans & Rebellorkestern, The Killers, Mitt Piano och Billie the Visions and the Dancers. Damerna på besök hade snöat in på storslaget nostalgiska powerballader, småler, likt Kiss the Rain framförd av Billie Mayers. Undrar vad som hände med henne föresten?

Castelnay de Suduiraut 2005 serveras till en Roquefortost. Närmare bestämt Roquefort Papillon opast 32% en äkta Roquefortost, lagrad i grottorna i orten Roquefort. En höjdare bland grönmögelostar. En himmelsk ost till ett himmelskt vin för att avslöja mitt deltagande i en superlativens konspiration. Château Suduiraut är ett vin som stoltserar med en frisk smak med inslag av ananas, persika, citrus samt kokos. Eftersmaken är galant och lång. Ett riktigt bra voch framförallt gott vin som dricks med fördel till desserter eller grönmögelsostar. Vin(gligt) rekommenderar Castelnau de Suduiraut 2005 starkt.

Till alla er som glömt bort Billie Mayers och låten Kiss the rain. Njut!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: