Vin(gligt)

2009-04-10
12:50:10

Casal di Serra och en plats i solen
Producent: Umani Ronchi  Vintyp: vitt  Smaktyp: torrt  Land: 	Italien  Område: Marche
Casal di Serra, Bakgrund Kapelludden, Öland

När jag skriver detta inlägg är Kalmar neddränkt i solgass och jag ska snart ge mig ut och njuta samt golfa lite. Vad passar inte bättre då att tipsa om ett riktigt smutt vin för 79 konor. Casal di Serra ser dagens ljus under Italiens sol i distriktet Verdicchio dei Castelli di Jesi. Distriktet är en del av regionen Marche som är lokaliserat i mellersta Italien. Ancona är huvudstad i regionen.

På senare tid har jag funnit att även viner i budgetklassen har om man väl hittar guldkornen en tendens att kunna flyga. Casal di Serra är ett av dessa viner som trots sin ringa peng är storslaget.

Vinet är tort och ungdomligt samt stoltserar med toner av apelsin och päron. Riktigt gott när det serveras i rätt temperatur(8-10 grader). Vinet är framställt av druvan Verdicchio till 100%, en druva som inte jag tagit del av så mycket men i Casa di Serra är den galant.

Casal di Serra är ett perfekt vin att inleda våren med för att sedan om man vill stegra upp i prisklassern. Vindrickande är såsom löpträning. Man börjar aldrig med att springa ett maraton, utan det får komma efter riklig dos träning om man ens någongång i livet ger sig på. För att förklara min liknelse så är det ingen större mening med att börja med det dyraste lika lite som det ger något större utbyte att utan träning ge sig på att löpa ett helt maraton....Jaja ingen riktigt bra liknelse och jag hinner inte utveckla den nu för min plats i solen väntar och nu ska dagen fyllas till bredden i det fina vädret....
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: