Vin(gligt)

2008-09-20
17:05:30

Dagens lunch.....i Usain Bolts fotspår
Idag presenterade lokaltidningen ett recept som förmodligen är hemligheten till varför Usain Bolt springer så fort som han gör, småler. Liksom Bolt är maträtten från Jamaica.



Jamaicansk kyckling 4 portioner, 40 minuter. Mycket mörka smaker och en schysst sötma från rom och socker. Har man tur hittar man Jamaican jerkkrydda, annars hoppar man över.
  • 2 tsk worcestershiresås
  • 4 tsk soja
  • 1 dl mörk rom
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 knippa strimlad gräslök
  • 1 tsk Jamaican jerk-krydda (kan uteslutas)
  • 4 kycklingbröst
  • olja
  • 4 msk farinsocker,
  • mörkt muscovadosocker eller råsocker
  • 2 små gula lökar, hackade 
Blanda worcestershiresås, soja, rom, vitlök och gräslök i enskål. Tillsätt Jamaican jerk-krydda om du har lyckats få tag på någon. Skölj och torka av kycklingbrösten, lägg i marinaden så att den täcker båda sidor. Hetta upp en skvätt olja i en stekpanna, tillsätt socker och rör om tills det nästan har smält helt. Lyft upp kycklingen, men spara marinaden. Lägg kycklingbrösten i stekpannan och bryn tills de fått fin färg på båda sidorna. Tillsätt marinaden och löken, stek i tio minuter eller tills löken mjuknat och kycklingen är genomstekt. Servera till exempel med raita-ris.

Recept hämtat från tidningen Barometern

Ät och uppsök närmaste friidrottsanläggning och klocka dig själv på 100 och 200 meter, ett nyttigt och galet lördagsäventyr.
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: