Vin(gligt)

2008-10-11
01:16:59

Be Kind Rewind


Be kind Rewind. Måtte denna galanta fredagskväll sluta, vem har fjärrkontrollen på veckodagarna så jag kan snabbspola tillbaka och köra denna kväll om och om och om igen. Via en deckar gåta på Gotland förbi ett tjyst vin från Libanon knäpproliga filmen Be kind Rewind till att vara Big in Japan, ja då förstår ni vilken höjdarkväll detta har varit. Ajdå fattar ni inte vad jag menar. Då tar jag det i klartext. Mari Jungstedt har sedan sin första deckare fått mig att sluka en efter en. Nu ligger I denna ljuva sommartid ständigt i min närhet och väntar på att jag ska goffa i mig ännu ett mysterium på Gotland. Färdigläst färdig färdig, efter en stund insåg jag att boken måste vila i ett tag. Jag valde att se filmen Be kind rewind som visade sig vara ett riktigt briljant val. både knäpp rolig och lite nördig på bara ett sätt när killen som spelar en av skivnördarna i High Fidelity är med på film. Totalt bortkopplad från finanskriser och regnrusk sippar jag på dagens vin som bara flög på mig på systembolaget helt utan några preferenser valde jag vinet för allting kring det kändes lite spännande.

Château Ksara Cabernet Sauvignon 2004.
Ett i mina ögon galant vin från Libanon som stoltserar med en smakbild där ord som fruktigt, kryddigt, hjortron och lakrit är huvudmotivet.

Så här innan John blund kommer och strö stjärnstoff över mina ögonlock så att de blir blytunga trycker jag på repeat för andra gången och lägenheten fylls av Big in Japan Ane Bruns version av Alphavilles  hit från 80-talet och jag kan inte slita mig från denna softsockersöta retropop, fullkomligt briljant..........Henriks Schyffert har återigen lyckats få mig att sitta framför tvn igen. Stor i Japan regerar min TV-höst. Tåls ochså att tittas på om och om igen liksom allt annat alá Killing. Borde vara lag på att Percy tårar sänds på tv igen.....
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: